A brand new year
Image default
Woningen

Huis taxeren in Amsterdam

Als je een huis in Amsterdam wilt kopen via een hypotheekverstrekker is het verplicht om deze woning te taxeren. Deze verplichting van de hypotheekverstrekker is in het leven geroepen om te toetsen of voor de woning wel de juiste prijs wordt betaald. Dit is trouwens niet alleen de enige reden waarom huiseigenaren een woning laten taxeren. Zo kan je ook je huis taxeren in Amsterdam om je hypotheeklasten te verlagen. Mocht de taxatiewaarde hoger uitvallen dan de koopsom die jij betaald hebt, kan je hiermee de hypotheeklasten verminderen, waardoor je dus meer geld overhoudt. Een andere reden om je huis te laten taxeren is natuurlijk om te achterhalen voor welk bedrag je eventueel de woning op de markt kunt zetten, mits je deze natuurlijk wilt verkopen. Een taxatierapport van je woning is dus een goede manier om de waarde te bepalen van je woning en zeker in Amsterdam kan dat heel belangrijk zijn.

Gecertificeerde en beëdigde taxateurs in Amsterdam

Wil je een taxateur in Amsterdam inschakelen? Zorg er dan voor dat de makelaar een gecertificeerde en beëdigde taxateur is! Dit bevoegd de makelaar om een taxatierapport uit te brengen en zo ben je als aanvrager er van verzekerd dat de makelaar ook daadwerkelijk de kennis in huis heeft om je woning te taxeren. Zo zal een NWWI (Het Nederlands Woning Waarde Instituut) taxateur zorgdragen dat de taxatie via duidelijke richtlijnen en uniform zal worden opgesteld. Zo krijg je door te kiezen voor een makelaar die een NWWI rapport uitbrengt een duidelijk inzicht hoe de getaxeerde waarde van het huis in Amsterdam tot stand is gekomen.

Taxatierapport Amsterdam

De waarde van je woning wordt bepaald aan de hand van een aantal zaken. Denk hierbij aan het aantal vierkante meters, de locatie van het pand, de bouwkundige staat van de woning, het aanwezig zijn van een tuin/garage/balkon, juridische aspecten die van toepassing zijn en zal er gekeken worden wat vergelijkbare woningen in de omgeving opbrengen. Al deze zaken en meer zal zijn opgenomen in het definitieve taxatierapport in Amsterdam die je van de taxateur zal krijgen. Dit rapport kan je vervolgens gebruiken om de hypotheeklasten te verlagen, voor de juiste prijs je woning te koop aanbieden en als garantie voor de hypotheekverstrekker dat je wel daadwerkelijk de juiste prijs betaald. Wil jij je huis taxeren in Amsterdam? Schakel dan een deskundige makelaar die aangesloten is bij NWWI!

Gerelateerde artikelen

Deuren plaatsen prijs

Van makelaarskosten tot extra diensten, alles over de huizenmarkt in Rotterdam!

Appartement huren in Arnhem? Schrijf je in!