Help! Wat te doen tegen een WC verstopping?

De WC verstopping

Voor velen een hele grote nachtmerrie. Bovendien kan het ook nog een vervelende geur met zich meebrengen of een hoop troep. Dit zijn allemaal problemen die u kunt ervaren wanneer u beschikt over een verstopte wc. Het is een heel vervelend fenomeen, dat vaak kan worden voorkomen door niet teveel wc-papier te gebruiken, goed door te spoelen na uw toiletbezoek en geen resten in uw wc te gooien, die hier niet thuishoren. Echter kan een wc-verstopping soms alsnog optreden.

 

Oorzaak van WC verstopping

De oorzaak van een wc verstopping is vaak een vastzittend voorwerp, dat zich bevindt rondom het waterslot. Dit is de plek waar de kronkel van uw afvoer in eerst instantie omhoog gaat, waarna hij later weer een kronkel omlaag maakt. Echter kan het ook zijn dat verstopping zich buitenshuis bevind, bijvoorbeeld een overvolle septische put, waardoor de ontlasting niet meer kan worden opgevangen. Ook kan de septische put last hebben van een verslechterde bacteriehuishouding, waardoor de ontlasting niet genoeg wordt afgebroken. Verder kunt u ook denken aan het verzakken van de leidingen als oorzaak.

 

Verhelpen van de verstopping

Er zijn dus genoeg manieren hoe de WC verstopt kan raken. Gelukkig zijn er ook veel manieren om de verstopping te verhelpen. Zo kunt u zelf met behulp van de klassieke wc-ontstopper de wc ontstoppen. U drukt hierbij de ontstopper stevig over de afvoer en drukt deze langzaam aan, waarna u hem, na het vacuüm trekken, met kracht lostrekt. U kunt deze handeling herhalen totdat de verstopping is weggespoeld. Ook kunt u gebruik maken van verschillende chemische mengsels zoals baksoda en natuurazijn. Het zuur van het azijn en de baksoda zullen namelijk met elkaar reageren, waardoor het water in de wc (als het goed is) gaat schuimen. Hierna giet u hier kokend water bij en laat dit op zijn minst 8 uur inwerken, het kan zijn dat de wc hierna weer doorspoeld. Ook kunt u i.p.v. zelf een brouwsel te maken, ook bij de bouwmarkt om een chemische wc-ontstoppingsmiddel gaan. Echter is dit niet erg fijn voor het milieu en de portemonnee.

 

WC verstopt Rotterdam

Naast dat u zelf de wc probeert te ontstoppen kunt u ook bij een wc verstopt in Rotterdam terecht bij de loodgieter van Rotterdam, is de loodgieter Rotterdam, doordat wij enkel beschikken over vakmannen. Met ons materiaal en onze vakkennis, kan het zo maar eens zijn dat u wc binnen no time is ontstopt. Wij staan altijd voor u klaar, dat houdt in dat wij 24/7 bereikbaar zijn en ten alle tijden snel ter plaatse. Bovendien beschikken wij over een speciale spoedlijn, waardoor u snel geholpen kunt worden, in het geval van een spoedgeval. Naast dat wij verstoppingen van zowel de wc als het riool kunnen verhelpen, bieden wij u ook nog eens een betaalbaar uurtarief aan. Bovendien kunt u bij ons altijd (geheel vrijblijvend) een offerte aanvragen. Komt u dus zelf niet van die vervelend verstopping af? En is uw wc verstopt Rotterdam? Twijfel dan niet en neem contact met de loodgieter Rotterdam!

                                                       

https://loodgieter-rotterdam.nu/