A brand new year
Image default
Woning en Tuin

Zonnepanelen: een investering in jezelf én de toekomst

Nu de zonkracht is toegenomen door de sterke afname van de luchtvervuiling worden we allemaal weer wat bruiner. We liggen te bakken in de tuin, maken een uitstapje naar het strand en gaan met een drankje zitten op het terras. Echter, wist je dat je nog veel meer zou kunnen profiteren van de zon? Het zonlicht en de zonnewarmte vormen bronnen van energie, dat opgewekt kan worden met zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. Lees snel verder hoe Wijsman Duurzaam hiermee te werk gaat.

Zonnepanelen vangen daglicht op, dat vervolgens omgezet wordt in wisselstroom met een omvormer zonnepanelen. Op die manier kun je de eigen energierekening verlagen door over te gaan op de zelf ‘gevangen’ zonne-energie. Anders dan bij zonnepanelen is het principe van de zonneboiler. Zonneboilers vangen namelijk ook daglicht op via zonnecollectoren op het dak, maar deze energie wordt niet gebruikt voor het creëren van stroom. De zonne-energie wordt bij een zonneboiler omgezet via een warmtewisselaar in warmte, zodat het koud, stromende water in huis verwarmd kan worden met zonne-energie. Hoewel de werking van zonnepanelen en zonneboilers dicht bij elkaar lijkt te liggen, zit er dus een groot verschil in. Echter, beiden zijn uiteraard zeer duurzaam en goed voor het besparen van het milieu. Houd de energierekening dus laag door te investeren in zonne-energie voor de hoogste opbrengst zonnepanelen en zonneboilers.

Zie jij ook de grote voordelen in van het gebruiken van zonne-energie voor een duurzamer bestaan? Wil jij bijdragen aan een schone toekomst voor jezelf en toekomstige generaties? Vind jij dat zonnepanelen en zonneboilers geen overbodige luxe zijn in een duurzaam leven? Kies dan voor Wijsman Duurzaam. Wij denken graag mee over de mogelijkheden van verduurzaming van jouw huis en willen graag een optimaal resultaat behalen. Neem dus snel contact met ons op of bezoek de website voor meer informatie.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/