A brand new year
Image default
Woning en Tuin

Vouwgordijnen

Soorten vouwgordijnen:

Vouwgordijnen is de oudste soort raamdecoratie en dat is ook niet zo verwonderlijk. Er is geen enkele raamdecoratie zo sfeervol en veelzijdig als vouwgordijnen. Door de vele mogelijkheden aan afwerkingen en stofsoorten passen vouwgordijnen in ieder interieur, van landelijk en klassiek tot modern. U kunt kiezen voor traditionele transparante vouwgordijnen, moderne inbetween vouwgordijnen of klassieke vouwgordijnen. Naast de stofkeuze is er ook een grote variatie in afwerkingsmogelijkheden zoals de baleinen aan de voor- of achterzijde, het soort ketting en hoe het vouwgordijn optrekt. Kies voor de optie zonder baleinen voor een hele klassieke uitvoering waarbij het vouwgordijn in wolken wordt opgetrokken.

Transparante vouwgordijnen:

Transparante vouwgordijnen worden vaak toegepast in combinatie met overgordijnen. De transparante stof zorgt er voor dat er overdag weinig inkijk naar binnen is en voor de privacy kunt u ’s avonds de overgordijnen sluiten. De hoeveelheid inkijk is afhankelijk van de verhouding licht en donker, van binnen en buiten. U kunt wel zelf prima door de stof naar buiten kijken zonder dat andere mensen bij u naar binnen staren. Door gebruik te maken van transparante vouwgordijnen krijgt u een mooie filtering van het zonlicht en een luxe uitstraling.

Dichte vouwgordijnen:

Wanneer u maar 1 type raamdecoratie gebruikt dan zijn dichte vouwgordijnen een goede keuze. Door gebruik te maken van een dichte gordijnstof is er geen doorkijk door de vouwgordijnen. U kunt dan zelf ook niet meer door de stof naar buiten kijken, maar ’s avonds heeft u wel de nodige privacy. Het voordeel van vouwgordijnen is dat u dezelfde stof kunt toepassen als uw gewone gordijnen. Zo kunt u bijvoorbeeld bij de openslaande deuren kiezen voor gordijnen in dezelfde stof. Zo krijgt u een mooi geheel. Tevens kunt u van dezelfde stof ook kussentjes, spreien of tafellopers laten maken.

Verduisterende vouwgordijnen:

De verduisterende vouwgordijnen worden met name op slaapkamers opgehangen. Maar ook wordt dit toegepast in vergaderruimtes om presentaties te geven. Door achter het vouwgordijn een voering toe te passen wordt de ruimte geheel verduisterd. Deze voering heeft een verduisterende laag in de stof waar geen licht doorheen komt. De voering zelf is in diverse kleuren leverbaar. U kunt dan kiezen voor een voering in dezelfde kleur als het vouwgordijn zelf of juist voor een hele andere kleur. De voering bepaalt de kleur van buitenaf. Stel dat u door het hele huis verschillende kleuren vouwgordijnen toepast, dan kunt u met 1 kleur voering er voor zorgen dat het van buitenaf allemaal dezelfde kleur is.

Elektrische vouwgordijnen:

Wat tegenwoordig helemaal populair is, zijn de elektrische vouwgordijnen. Tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone en hiermee kunt u de elektrische raamdecoratie eenvoudig bedienen. Met 1 druk op de knop regelt u alle raamdecoratie tegelijk. Of stel met een tijdsklok in dat de vouwgordijnen op vaste tijden open en dicht gaan. Maar soms zijn elektrische vouwgordijnen ook noodzakelijk, denk eens aan grote en brede ramen die te groot zijn voor handbediening. Daarnaast zijn ze ook zeer handig voor minder valide mensen en ouderen.

https://blinddesign.nl