A brand new year
Image default
Bedrijven

Zwembadafdekkingen

Wanneer je een zwembad in de tuin hebt, is het een zaak dat je deze goed afdekt met een zwembad afdekking. Je hebt verschillende afdekkingen voor het zwembad, zo heb je afdekkingen die geschikt zijn voor ieder seizoen. Daarnaast heb je ook alleen een winterafdekking zwembad of alleen een zomerafdekking. Deze kan je alleen in het genoemde seizoen gebruiken, terwijl de andere geschikt is voor het hele jaar. Deze speciale afdekking zorgt ervoor dat wanneer de zon schijnt deze wordt doorgelaten door de afdekking zodat het water opwarmt. In de winter wordt er juist voor gezorgd dat het licht buiten het bad gehouden wordt. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat er bacteriën en algen gaan groeien in het water. Wanneer je kiest voor een solar uitvoering om je zwembad mee af te dekken, moet je er wel bij stilstaan dat het bad in de zomer ook wordt opgewarmd, maar dat er in de winter ook wat licht door de afdekking het water zal verwarmen waardoor er aan het begin van de zomer meer tijd moet worden gestoken in het schoonmaken van het zwembad.

Een ander soort afdekking is een foamafdekking, deze wordt ook wel eens een folieafdekking genoemd. Een foamafdekking is in principe een zomerafdekking maar van een betere kwaliteit. Deze afdekking is dan ook iets duurder dan de gemiddelde zomerafdekking maar je hebt er ook meer plezier van. Het verschil met bijvoorbeeld de solarafdekking is dat deze afdekking geen noppen heeft. hierdoor is de kwaliteit beter omdat het een hogere isolatiewaarde heeft. Een folieafdekking wordt vooral gebruikt voor baden waarbij de isolatie automatisch uitgevoegd kan worden wanneer je dit zou willen. Met noppenfolie is dit daarentegen niet mogelijk.

Bovendien heb je ook nog de lamellenafdekking. Deze afdekking wordt het meeste gebruikt en is dan ook een van de beste. Een lamellenafdekking  is van erg goede kwaliteit, ziet er mooi uit en biedt comfort en veiligheid.

http://zwembadafdekkingen.nl