A brand new year
Image default
Woning en Tuin

Paniekaanvallen tijdens de slaap – Hoe ze te behandelen ?

Heel wat mensen die lijden aan paniekaanvallen hebben last om ’s nachts te slapen. Men veronderstelt dat ongeveer 40% van de mensen die lijden aan paniekstoornissen , ’s nachts paniekaanvallen ervaren. Een tekort aan slaap kan zware stress uitoefenen op het normaal functioneren van de geest en het lichaam. Het kan zware stress meebrengen voor de persoon en aanleiding geven tot verschillende stoornissen.

Het is normaal dat mensen die tijdens hun slaap te maken hebben met paniekaanvallen beducht zijn om te gaan slapen omdat ze bang zijn dat er weer een paniekaanval op komst is. Ze lijden gewoonlijk aan slapeloosheid en nemen hun toevlucht tot medicijnen en antidepressiva waaronder Valium, Xanac, enz… Jammer genoeg is dit niet de behandeling die je nodig hebt om de strijd met jouw paniekaanvallen voor altijd te winnen. Medicatie, of die nu voorgeschreven is of vrij verkrijgbaar is, zal steeds ernstige neveneffecten hebben en het is verslavend. Na tijd gaat de mens die aan paniekstoornissen lijdt zich zelfs afvragen of er niet meer angst veroorzaakt wordt door het medicijn dan door de paniekaanval zelf.

Paniekaanvallen tijdens de slaap gebeuren steeds tijdens de vroege REM -fase ( snelle oog beweging) en dus worden ze niet uitgelokt door te dromen, want dromen komen pas in een latere REM – fase voor. Slachtoffers van nachtelijke paniekaanvallen ervaren ook slaperigheid tijdens de dag, slapeloosheid, concentratiegebrek op het werk, enz…

Om paniekaanvallen tijdens de slaap te vermijden, moet je ook in vrede met jezelf leven. Het meeste van de paniek zelf wordt veroorzaakt door een mogelijk ingebeeld voorkomen van een toekomstige paniekaanval en daarom is men beducht om te gaan slapen. Eenmaal dat je kan aanvaarden dat het normaal is om ’s nachts een paniekaanval mee te maken, kan je ook leven met die toestand en kan je die paniekaanval het hoofd bieden in plaats ervoor terug te schrikken. De paniekaanval aanvaarden zoals het zich voordoet, is de enige manier om voor goed verlost te worden van paniekaanvallen.

De beste behandeling van paniekaanvallen tijdens de slaap en van gelijk welke angst- of paniekstoornis is de ‘One Move Method’ die door Dr. Joe Barry voorgeschreven wordt. Het is veilig, efficiënt en helpt jou in korte tijd om er voor goed van af te komen. Ik genas mijn paniekaanvallen en angststoornis door Joe Barry’s ‘One Move Method’ toe te passen.

 

Bezoek nu de website van Depsychoog.nl om mijn verhaal te lezen en ontdek hoe ook jij voor goed vrij kan worden van paniekaanvallen door de grondoorzaak van paniekaanvallen te behandelen.

 

 

 

https://www.depsycholoog.nl