A brand new year
Image default
Woning en Tuin

De vele voordelen van een luifel voor jouw voordeur

Je zal het vast wel is gezien hebben, een deurluifel. Steeds meer huizen, kantoren en winkels maken gebruik van dit product. Een luifel is een soort afdakje dat je boven de voordeur kan plaatsen. Deze luifel kan je krijgen in glas, hout of bijvoorbeeld aluminium. De populariteit van dit product is de afgelopen jaren sterk gestegen. Dit komt omdat dit product een aantal voordelen met zich meebrengt. Ben je benieuwd welke dat zijn? Verder in deze blog worden de voordelen genoemd en verder toegelicht.

Weersomstandigheden

Een deurluifel is ideaal voor afdakje bij slechte weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en hagel. Een deurluifel zorgt ervoor dat een bezorger, de visite of jijzelf bij het wachten tot de deur open gaat droog staat. Een deurluifel is de ideale plek om te schuilen voor het natte weer.

Uitstraling

Een andere meerwaarde van een voordeur luifel is dat het ook iets toevoegt aan de uitstraling van je huis. Een voordeur kan vrij standaard zijn en met een luifel kan je het net wat meer aankleden. Er is een groot aanbod in deurluifels en dat betekent ook dat elke stijl te vinden is. Zo zijn er deurluifels met een mooie moderne en strakke stijl. Denk hier aan glazen deurluifels en aluminium deurluifels. Verder heb je ook deurluifels met een meer klassieke en warme stijl. Hier kan je denken aan deurluifels van kunststof of hout. Ook zijn er luifels te krijgen met bepaalde verlichting. Deze verlichting kan ook iets extra’s bieden in de avond. Tot slot kan je ook nog verschillende vormen luifels krijgen. De meeste mensen kiezen voor de platte deurluifel, maar een gebogen deurluifel geeft net even die unieke look.  

Licht

Er zijn naast de standaard luifels ook luifels te krijgen met led verlichting. Deze luifels bieden extra sfeer en gemak in de avond. Het kan wel zo veilig en fijn zijn als je laat thuis komt en je een deurluifel met verlichting hebt. Dit kan ervoor zorgen dat je makkelijk je sleutel kan vinden en het sleutelgat kan vinden en de verlichting in de luifel zorgt ervoor dat je geen andere buitenlamp nodig hebt. Met een glazen deurluifel heb je ook nog een voordeel dat er licht door de luifel heen kan komen. Glas is doorzichtig en blokt geen licht en zorgt dus niet voor schaduw bij de voordeur.  

Deurluifel kopen?

Ben je geïnteresseerd en van plan om een nieuwe luifel te kopen? Dan is het wel goed om met bepaalde zaken rekening te houden. Zo moet je goed weten wat de afmetingen zijn van de deur en hoe groot de luifel mag zijn aan de voorkant van je huis. Je kan er voor kiezen om standaard maten luifels te kopen, maar je kan er ook voor kiezen om een luifel op maat te laten maken. Als je het dan hebt aangeschaft moet het ook nog worden geplaatst. Als je handig bent kan je dit natuurlijk zelf doen, maar dit geldt niet voor iedereen. Het is veelal mogelijk om je deurluifel te laten plaatsen door de aanbieder. Helaas betaal je in veel gevallen wel extra voor deze dienst.