A brand new year
Image default
Woning en Tuin

De droom badkamer?

Wie graag onder de douche staat of lekker wil genieten van een warm bad, wil dat natuurlijk doen in een mooie en comfortabele badkamer. Tegenwoordig heb je zeer veel mogelijkheden om je dromen op dit gebied waar te maken. In dit artikel zullen we je een aantal tips geven waar je aan kunt denken bij het realiseren van je eigen droom badkamer.

Brainstormen: durf te dromen!
Allereerst zul je voor jezelf moeten bepalen wat voor soort sfeer de badkamer moet uitademen. Hou je van een moderne, strakke vormgeving, of ben je meer klassiek ingesteld? Kijk nog even niet naar wat het kost en of het wel te realiseren is, maar ga gewoon brainstormen. Let hierbij alleen op de sfeer en vul nog niet alles in. Dat komt in een later stadium. Laat je fantasie de vrije loop en schrijf wat steekwoorden op papier. Bijvoorbeeld: romantisch, schaduwen, warmte, rood.

Laat je inspireren
Wanneer je ongeveer weet wat voor sfeer je wil, ga dan eens op internet kijken. Je zal gelijk geïnspireerd worden door nieuwe ideeën. Met behulp van deze ideeën kun je nu de inrichting wat verder gaan bepalen. Kijk bijvoorbeeld eens naar diverse soorten verlichting, meubels en tegels. Deze bepalen namelijk voor een groot gedeelte de sfeer. Kijk nog even niet naar de prijs maar laat je inspireren. Print wat voorbeelden uit op papier en schrijf ideeën op. Je kunt ook een collage maken van hetgeen jou interesseert.

Comfort
De badkamer van jouw dromen moet naast sfeer waarschijnlijk ook zo veel mogelijk comfort bieden. Er is een enorme verscheidenheid aan baden, douchecabines en andere sanitaire voorzieningen waar je uit kan kiezen. Een whirlpool is al lang geen overdreven luxe meer en zou zeker niet misstaan in een modern badkamer. Dit geldt ook voor de diverse designradiators die te koop zijn. Ze zijn niet alleen functioneel en mooi om te zien maar zorgen daarnaast voor een aangename temperatuur.

Keuzes maken
Op een gegeven moment heb je veel informatie verzameld en moet je tot een keuze komen. Die keuze is voor een groot deel afhankelijk van je budget. Maar wees hierin creatief. Ook met een kleine beurs zijn prachtige resultaten te behalen. Je zult alleen soms wat vindingrijk moeten zijn en soms moeten bezuinigen op bepaalde zaken. Maar dat kan ook een leuk proces zijn. Je werkt toe naar een bepaald doel maar het is de weg waarvan je niet moet vergeten te genieten.

http://www.badkamerwinkel.nl