A brand new year
Image default
Verbouwen

Hoe creëer je een aangename werkplek voor je werknemers?

Zeg nou zelf: wil u graag in een saaie kantoorruimte werken? Waarschijnlijk niet. Het kan er zelfs voor zorgen dat werknemers gedemotiveerd worden. Tijd om dit aan te pakken dus. Maar hoe doet u dat? Hoe creëer je een aangename werkplek voor je werknemers? Nou, wij hebben een aantal tips!

1.      Zorg voor een aangename temperatuur

Om goed geconcentreerd te werk te kunnen gaan, is een aangename temperatuur belangrijk. Met koude handen typen of een videocall met een bezweet voorhoofd is niet ideaal. Zorg ervoor dat de kantoorruimte goed geisoleerd is. Dit houdt de ruimte niet alleen warmer in de wintermaanden, maar zorgt er ook voor dat de ruimte koeler blijft in de zomer. Wilt u nog meer grip hebben op de temperatuur? Schaf dan een airco in Limburg aan. Een airco kan helpen bij het zowel koel als warm houden van het kantoor.

2.      Ga voor groen

Te weinig zuurstof in het bloed kan leiden tot vermoeidheid en onrust. Planten kunnen hierbij helpen. Planten dragen namelijk bij aan een goed zuurstofgehalte in een ruimte. Daarnaast fleuren planten een kamer gelijk op.

3.      Houd het netjes

Niemand werkt fijn in een rommelige omgeving: chaotisch bureau, chaotisch brein. Door spullen op te bergen, krijgt u rust in het hoofd. Geef alles een vaste plek om het opruimen en vinden zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zorg bijvoorbeeld voor een vaste la voor papier en pennen en berg belangrijke documenten op in een gelabelde werkmap.

4.      Daglicht

We begrijpen dat u hier niet altijd grip op kunt hebben, maar het is wel erg belangrijk. Licht draagt bij aan de menselijke biologische klok. Als deze van slag is, slapen mensen niet goed. Dit leidt tot een slechte stemming, vermoeidheid en zelfs depressies. Zorg dus voor genoeg daglicht op kantoor en stimuleer anders de werknemers om eens een rondje buiten te lopen.

https://de-duurzame-jongens.nl/airco-limburg/