A brand new year
Image default
Kinderen

Verjaardag peuter: cadeau-ideeën voor peuters

Peuters zijn energiek en leerzaam. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om de wereld om hen heen te verkennen en willen overal deel van uitmaken. Het is dus wel zo leuk om een verjaardagscadeau te geven wat ze daarbij ondersteunt. Maar wat geef je een peuter nou? Wij hebben de beste cadeau ideeën voor je op een rijtje gezet!

Bouwspeelgoed

Alle kinderen (en zelfs volwassenen) zijn er gek op: bouwspeelgoed. Voor de allerkleinste peuters is het verstandig om het bij simpele grote blokken te houden. Voor de wat oudere peuters zou, wel onder toezicht, bijvoorbeeld Playmobile of Duplo cadeau kunnen doen. Door te bouwen en het proces van bouwen, leert de peuter zich spelenderwijs uit te drukken, draagt bij aan ontwikkeling van de verbeelding en helpt bij de motoriek.

Knutselen

Heb je een creatieve peuter? Kies dan voor knutselspeelgoed. Peuters zijn gek op klei en stickers. Je kunt zelfs een knutselset cadeau geven, bijvoorbeeld de My First van SES. Deze knutselset is al geschikt voor een peuter die twee jaar oud wordt. Voor de beginnende creatieve peuter zou je ook al kunnen denken aan potloden. Zo kunnen ze gemakkelijk zelf de leukste creaties maken.

Logeerspullen

Is je peuter dol op opa en oma of tante en oom en wilt de kleine vastwel binnenkort uit logeren? Denk dan eens aan een koffertje. Je zou dit eventueel kunnen aanvullen met spullen zoals een eigen tandenborsteltje, handdoek, haarborstel en pyjama. Alles speciaal voor het logeren.

Loopfiets

De ene peuter is er sneller aan toe dan de ander, maar een loopfiets is goed voor iedere peuter. Het geeft een kind zelfvertrouwen. Daarnaast leert de peuter leert zelf balans te houden. Met een loopfiets kan jouw peuter op avontuur uitgaan en de wereld ontdekken. Loopfietsen zijn verkrijgbaar is verschillende stijlen, soorten en maten. Van een retro houten loopfiets tot een stoere aluminium loopfiets voor de stoere peuters!

https://fietsie.nl/loopfiets/