A brand new year
Image default
Vakantie

Wat is glamping?

Als zelfs in de laatste Bridget Jones film over glamping wordt gesproken weet je dat het hot and happening is. Maar ja, wat is glamping en wat betekent glamping nu eigenlijk? En zou het iets voor jou kunnen zijn?

Er zijn veel verschillende partijen die glamping aanbieden. Jammer genoeg hebben ze ook allemaal een andere definitie van de term glamping. Bij de een staat glamping voor een verblijf in een stacaravan met een veranda, terwijl de ander bij glamping denkt aan een safaritent inclusief ligbad en een panoramisch uitzicht. Tja, dat maakt het lastig om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken.

Het is tijd voor een duidelijk definitie van wat glamping nu precies betekent.

Glamping: een taalkundige benadering

De taalkundige benadering is de eenvoudigste: glamping is de samenvoeging van glamorous camping. Kamperen in luxe dus.

Maar ja, daar vallen dus zowel die stacaravan met veranda als die safaritent met ligbed onder. Dat helpt ons niet veel verder.

Een stukje geschiedenis

Eigenlijk gaat glamping al ver terug. Zo rond 1900 wilden rijke Europeanen op safari in Afrika. Ze wilden de wilde natuur ervaren en de dieren zien die ze thuis alleen uit boeken kenden. Maar ja, in Afrika waren de omstandigheden minder goed dan thuis en het was natuurlijk niet de bedoeling dat ze inleverden op comfort. Dus gingen ze kamperen in grote tenten, waarin ze alle gemakken hadden die ze van thuis gewend waren.

Kijk, zo komen we een stukje verder!

Onze definitie van glamping

Glamping gaat dus om een vorm van luxe kamperen, met alle gemakken van thuis, in een omgeving waar je die gemakken in eerste instantie niet zou verwachten. Dat brengt ons tot de volgende definitie:

Glamping is een vorm van kamperen op een bijzondere locatie waarbij het avontuur van kamperen wordt gecombineerd met de gemakken en het comfort dat we thuis gewend zijn.

Op glampings.nl hanteren we deze definitie bij het selecteren van de beste glamping-vakanties. Soms is dat met een ligbad, soms ook niet. Maar wat alle glampings met elkaar gemeen hebben is dat ze garant staan voor een grandioos glamoreuze kampeervakantie.

https://www.glampings.com/