Veelgestelde vragen over de kortlopende reisverzekering

1. Wat is kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering die u afsluit voor een korte periode: het aantal dagen of weken dat u op reis bent. U kunt bij deze tijdelijke verzekering kiezen uit verschillende pakketten bij diverse aanbieders.

2. Mijn kinderen zijn 4 en 8 jaar oud. Zijn zij meeverzekerd?

Bij veruit de meeste aanbieders zijn kinderen tot 5 jaar meeverzekerd met hun ouder(s). U kunt uw tijdelijke reisverzekering helemaal aanpassen aan uw gezinssituatie: zo kunt u een kortlopende reisverzekering afsluiten voor 1 of 2 personen, maar ook voor een heel gezin.

3. Wat is standaard verzekerd?

Uw bagage is bij elke kortlopende reisverzekering standaard verzekerd tot een bepaald bedrag. Daarnaast bent u voor persoonlijke, medische hulp verzekerd: bij een ongeval, bij ziekte of bij overlijden neemt u contact op met uw verzekeraar, die aan u de nodige hulp verleent.

4. Ik ga op wintersportvakantie. Ben ik ook verzekerd?

Als u op wintersportvakantie gaat in Nederland, bent u hiervoor binnen uw kortlopende reisverzekering standaard verzekerd. Gaat u wintersport beoefenen in het buitenland? Dan dient u hiervoor een aparte, aanvullende reisverzekering voor af te sluiten.

5. Welke sporten zijn wel verzekerd?

Veruit de meeste vakantiesporten zijn meeverzekerd en vallen binnen de dekking van uw kortlopende reisverzekering. Bij wintersport en sport onder water, zoals duiken, loopt u echter meer risico: hiervoor dient u bij de meeste verzekeraars een aanvullende dekking af te sluiten.

6. Ik heb al voor ziektekosten verzekerd. Is bij mijn reisverzekering een ongevallenverzekering dan nodig?

Wanneer u in het buitenland een ongeluk krijgt, kunnen de kosten hoog oplopen. Deze kosten worden door uw ziektekostenverzekering slechts vergoed tot een bepaald maximum. Met een aanvullende ongevallenverzekering bij uw kortlopende reisverzekering bent u tegen deze kosten beter verzekerd: ideaal als u op wintersportvakantie gaat!

7. Medische kosten moet ik meeverzekeren?

Heeft u alleen een basiszorgverzekering? Dan is het verstandig om een medische aanvulling op uw tijdelijke reisverzekering te kiezen. De medische kosten die u in het buitenland misschien onverhoopt maakt, worden met een basisverzekering, maar ook met sommige aanvullende zorgverzekeringen, slechts gedekt tot een bepaald maximum. Medische zorg in het buitenland wordt dan voor een veel groter gedeelte meeverzekerd.

http://www.courtinegroep.nl/het-belang-van-een-reisverzekering/