A brand new year
Image default
Kinderen

Het leukste buitenspeelgoed voor kinderen

Het voorjaar komt eraan. De vogeltjes fluiten en de kinderen willen naar buiten!

Na de koude donkere winter is er niets zo leuk als lekker buiten spelen in het zonnetje. Met het juiste buitenspeelgoed maak je het nóg leuker. In dit artikel geven we je inzicht in verschillende aspecten van buitenspelen.

We bespreken welke soorten buitenspeelgoed er zijn, en welke soorten het meest populair zijn bij welke leeftijdsgroep.

 

 

Soorten buitenspeelgoed

Er zijn vele manieren om je te vermaken met buiten spelen. De volgende soorten buitenspeelgoed zijn de meest populaire. Er zijn echter veel meer categorieën.

  • ‘Simpel’ buitenspeelgoed, zoals een hoepel, stoepkrijt, skippybal, etc

  • rijdend buitenspeelgoed

  • springspeelgoed, zoals trampolines, springkussens, etc.

  • speeltoestellen

  • sportspeelgoed

  • zandbakken

 

Het leukste buitenspeelgoed van 1 tot 4 jaar

Je denkt misschien, is 1 jaar niet heel jong om buiten te spelen? Integendeel! Er is speciaal buitenspeelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar. Denk hierbij aan leuke loopauto’s en loopfietsen.

Vanaf een jaartje of 2 zijn ook driewielers en traptractors een leuke optie.

Of lekker kliederen in de zandbak. Combineer dit met een emmertje en schepjes en eventueel zelfs een kruiwagentje voor super speelplezier. De zandbak blijft jarenlang leuk, ook voor kinderen ouder dan 4.

In de zomer is een watertafel ook erg leuk!

Welk kind wil er nu geen speelhuis in de tuin? Heerlijk, een eigen plek om te spelen.

Wil je het simpel houden, dan is een bal hét speelgoed wat je zoekt. Je kunt ermee voetballen, overgooien, rollen, of wat voor spelletje je ook bedenkt.

 

Buitenspeelgoed voor kinderen vanaf 4 jaar

Het goedkoopste buitenspeelgoed blijft heel populair bij kleuters: stoepkrijt. Welke kleuter vermaakt zich er niet mee? Naast stoepkrijt zijn er tegenwoordig ook stoepkrijtsjablonen verkrijgbaar, zo kan iedereen de mooiste figuren krijten.

Vanaf 4 jaar wordt een skelter of trapauto ook populair. Lekker rondscheuren door de wijk of op het schoolplein.

Als je genoeg plek hebt in de tuin is een trampoline een echte aanrader. Kinderen vermaken zich hier jarenlang mee. Zelfs als ze tieners zijn blijft de trampoline een favoriet buitenspeelgoed.

 

Bovenstaande artikelen zijn slechts richtlijnen. Wil je buitenspeelgoed kopen, kijk dan vooral naar wat je kinderen graag willen!

 

Veiligheid voorop

Let op dat het buitenspeelgoed wat je aanschaft geschikt is voor je kinderen. Zorg dat je de kleinste kinderen altijd in de gaten kunt houden. Grotere, zelfstandigere kinderen kunnen zichzelf wel redden, maar zorg voor voldoende bescherming en veiligheid. Koop je een trampoline, overweeg dan bijvoorbeeld een veiligheidsnet.

https://www.buitenspeelgigant.nl