A brand new year
Image default
Vakantie

Plekken Die Je niet mag missen in Italie

Italië is het land van het lekkere eten, de charmante dorpjes en toffe steden. En gelukkig is dat voor ons allemaal zeer goed bereikbaar. Soms hoef je dus helemaal niet zover te reizen om op prachtige plekken te komen. Maar wat zijn nu de mooiste plekken in Italië die je een keer gezien moet hebben? Wij hebben ze voor je verzameld!

Florence

Florence is misschien wel de meest charmante stad van Italië. Een stad waar veel te doen en zien valt, maar waar je tegelijkertijd ook niets per se hoeft. Een scootertje huren, rondcrossen en ijsjes eten: een paar dagen Florence kom je zonder problemen door. Beklim in ieder geval ook de Cityhall van Florence, die je een perfect uitzicht over de stad geeft, wie https://www.autoitaly.nl/nl-stad-florence/.

Gardameer

Het Gardameer is het grootste en het bekendste meer van Noord-Italië. Hier wordt het blauwe water omringd door groene bergen, mooie stranden, karakteristieke stadjes en tal van bezienswaardigheden. De mooiste plaatsen aan het Gardameer zijn de typische havenstadjes Bardolino, Garda, Lazise en Peschiera del Garda met heerlijke wandelpromenades, sfeervolle oude binnensteden en tal van gezellige winkeltjes en restaurantjes. Bekend om hun schitterende ligging in de bergachtige omgeving zijn Riva del Garda, Malcésine en Limone sul Garda. Perfect om mooie wandelingen te maken! Juist op zoek naar een kleiner en rustiger meer in dezelfde regio? Het Idromeer, Iseomeer en het Ledromeer liggen enkele kilometers ten westen van het Gardameer. Echte aanraders voor natuurliefhebbers!

Rome

Rome is niet alleen de hoofdstad van Italië, maar ook de allermooiste stad die het land rijk is. Rome is in feite een openluchttheater met zoveel imponerende gebouwen dat je de hele dag van de ene verbazing in de andere valt. Maar Rome is zeker ook sfeervol en gezellig. Een plek waar je een keer geweest moet zijn, dat is een feit, maar eigenlijk ook een plek waar je misschien wel steeds weer terug naartoe wilt komen. De uitspraak Rome zien en sterven klopt dus niet helemaal, want eigenlijk is één bezoek aan Rome te weinig.

Pisa

Pisa is beroemd om de scheve toren. Hoewel de toren van Pisa slechts een meter of vier uit het lood staat, lijkt dat veel meer te zijn wanneer je er recht voor staat. Het is niet de enige scheve toren ter wereld., maar wel de mooiste en de beroemdste en dus wil iedereen deze een keer gezien hebben. Het stadje Pisa is verder niet echt bijzonder, maar deze toren is en blijft dat natuurlijk wel. Hoe toeristisch ook.

Lago Maggiore

Het langgerekte Lago Maggiore ligt op het grensgebied van Italië en Zwitserland. In het kraakheldere water van dit meer liggen de mooie Borromeïsche eilanden. Het meer wordt omringd door een afwisselend landschap van besneeuwde bergen, kleurrijke flora, prachtige vergezichten, gezellige dorpjes en bedrijvige steden. Al sinds de negentiende eeuw is het Lago Maggiore één van de meest populaire vakantieplekken. Toen bouwde de rijke opkomende Europese bourgeoisie er al luxueuze villa’s en paleizen met enorme botanische tuinen. De mooiste plaatsen aan het Lago Maggiore zijn de statige steden Verbania, Stresa, Baveno, Laveno, Luino, Angera en Arona met charmante boulevards, cultuurhistorische bezienswaardigheden en weidse uitzichten. Mooiste en gezelligste stadje van allemaal aan het Lago Maggiore is het dorp Cannobio, met zijn mooie boulevard vol oude Patriciërshuizen en terrasjes aan het meer.

Auto Huren in Italie

Als je op vakantie gaat naar Italie en je hebt je eigen vervoersmiddel niet bij je, dan zit je er wellicht aan te denken om een auto te huren. Een auto is een prima vervoersmiddel om Italie te ontdekken: of je nou aan het strand zit en graag de omgeving wil verkennen of je als thuisbasis in een (grote) stad zit en vanuit daar alles met de auto wil ontdekken! Ik zal je in dit artikel uitleggen hoe het is om een auto te huren in Italie.

Om goed voorbereid en zorgeloos een auto te huren, wil je natuurlijk vooraf wat tips en ervaringen weten van andere autohuurders in Italie. Wanneer je een auto huurt kan je prachtige rondreizen maken, een citytrip combineren met een uitstapje in je huurauto een fly drive boeken of een rondreis met een huurauto uitstippelen. Het is wel belangrijk om deze regels voor het rijden in Italie in je achterhoofd te houden: Je moet minimaal 21 jaar zijn voor autohuur in Italie, Je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs, All-inclusive autoverhuur is mogelijk in Italie, Ben je onder de 25? Dan moet je een extra toeslag betalen.

https://www.autoitaly.nl/