Cortona, een prachtig dorp in Toscane!

Cortona is misschien wel een van de mooiste dorpjes van heel Toscane (officieel is het een stad)! De oorsprong van Cortona gaat terug naar de tijd van de Etrusken. Deze stad is gelegen tegen een berg/heuvel en vanaf verschillende punten heb je dan ook een prachtig uitzicht op de omgeving. Het meer van Trasimeno is in de verte nog te zien, dat in de regio Umbrië ligt. Het is tevens een van de oudste plaatsen van Toscane.

Wat is er zoal te zien in Cortona?

Wanneer je een liefhebber bent van geschiedenis en cultuur dan kan een bezoek aan Cortona dan ook niet ontbreken. Het bekende plein, het Piazza della Repubblica, is een historisch plein met verschillende terrasjes, winkeltjes en natuurlijk het bekende stadhuis met de grote klok en haar mooie trappen. 

De Santuario di Santa Margherita is een kerk die is opgedragen aan Margaretha van Cortona. Ze is de beschermheilige. Wanneer je een bezoek brengt aan deze kerk dan zul je haar opgebaarde en gebalsemde lichaam zien. De kerk ligt nog boven het centrum van Cortona. Je gaat de stadspoorten uit en gaat verder naar boven. Je kunt dit zowel met de auto als lopend doen. Je zou denken dat je dan op het hoogste punt van Cortona bent maar dat is niet het geval. Het fort ligt op het hoogste punt van Cortona. 

Cortona is een bezoek meer dan waard. Tip: Een huisje huren in Cortona kan handig zijn wanneer je zowel Cortona als de omgeving in Toscane en Umbrië wilt verkennen!

Under the Tuscan sun

Cortona kwam in de jaren negentig vooral op de kaart doordat de Amerikaanse schrijfster Frances Mayes een boek schreef, genaamd “Under the Tuscan sun”. Dit boek is later ook nog eens verfilmd. Haar lezers werden verliefd op haar huis, dat Bramasole heet. Maar ook op al haar belevenissen in Cortona en de omgeving. 

Breng een bezoek aan Cortona

Dat je een bezoek zou moeten brengen aan Cortona dat hoeven we je denk ik niet meer te vertellen. Maar we willen nog wel graag een keer benadukken dat zowel het stadje zelf met haar prachtige gebouwen, straatjes en cultuur echt de moeite waar is om te bekijken. En vanaf Cortona heb je ook een bijzonder uitzicht over het omliggende landschap. 

 

https://www.campingbadiaccia.nl/cortona-huisje-huren-overnachting/