Je zwembad onderhouden: zó doe je dat

Een zwembad in je achtertuin? Heerlijk! Zomers genieten in je staalwand zwembad of inbouwzwembad willen natuurlijk veel mensen, maar je wilt dan natuurlijk ook zo lang mogelijk genieten van je zwembad en daarbij hoort schoon zwemwater. Abrandnewyear geeft je vandaag alle tips over zwembad onderhoud. 

Welk water gebruik je voor je zwembad? 

Je zwembadwater onderhouden.. er komt stiekem een hoop bij kijken. Voornaamste is om altijd leidingwater te gebruiken en geen grondwater. Grondwater zorgt veelal voor problemen, aangezien dit water kalk en ijzer bevat en de zuurgraad afwijkt. Daarnaast is ook bewezen dat onderhoudsmiddelen minder goed aanslaan wanneer je grondwater zou gebruiken. 

Welke hardheid van zwembadwater gebruik je?

Wil je chloor gebruiken om bacteriën uit het water te verwijderen, dan speelt de hardheid van het water een cruciale rol. Gebruik alleen anorganisch chloor met zacht water. Organochloorverbindingen kunnen in alle soorten water worden gebruikt en zijn gemakkelijker te gebruiken. Voor zwembadwater wordt doorgaans een hardheid tussen 3,5 ° dH en 8 ° dH aanbevolen.

Het zwembad schoon houden 

Na gebruik van het zwembad, merk je dat het water sneller smerig wordt. Dit verschilt van huidschilfers tot aan bladeren van de bomen rondom het zwembad. Daarom hebben we enkele tips voor zwembad onderhoud op een rijtje gezet:

  1. Altijd je voeten vegen voordat je een zwembad instapt.

  2. Reinig en vervang regelmatig de filterinstallatie. 

  3. Maak gebruik van schepnetten, borstels en stofzuigers om het zwembad altijd spik en span te houden. 

  4. Gebruik chloor om bacteriën en algen te bestrijden en zorg voor de juiste pH.

  5. Dek het zwembad altijd af, zodra je het niet gebruikt.

Droom je ervan om een ​​zwembad te bouwen in een tuin of huis? Dan ben je bij Mari aan het goede adres. Lees er alles over op onze website of bezoek onze zwembadwinkel in Wangsum.

https://www.mari.nl/