A brand new year
Image default
Tuin en buitenleven

Haal het buitenleven in huis met een verticale tuin

Het hele jaar groen in huis met een verticale tuin.

De laatste jaren is er een enorme groei in het zelf kweken van groente en kruiden. Wat is er niet leuker om je eigen kruiden te zien opgroeien. En bovendien is het zeer leerzaam en dat niet alleen voor de kinderen. Met een verticale tuin is het mogelijk zelf uw groente of kruiden te kweken en wel het gehele jaar door.

Uiteraard hoeft de verticale tuin niet beslist binnen geplaatst te worden maar hij kan ook buiten opgehangen worden. Dit bijvoorbeeld aan een muur of heg waar hij leuk zal staan. Met wat simpele hulpmiddelen zoals een schroef of een bundelband kan hij altijd wel ergens gemonteerd worden. 

Ook zien we de laatste tijd steeds meer verticale tuinen in restaurants, bars en heel vaak in kantoorruimtes. Groen is immers een kleur van rust en de verse geur van kruiden zal voor een aangename sfeer zorgen die ook weer rust uitstraalt. Mensen zullen zich beter gaan voelen.

Diverse soorten verticale tuinen

De verticale tuinen zijn leverbaar in diverse soorten. Zo zijn er van die soort hangpotten gemaakt van vilt. Hierin kan direct de aarde in gepot worden maar ook kan met een pot in deze zakken plaatsen zodat er minder water nodig is. Het vilt is extra stevig en gemaakt om vocht vast te houden. Hierdoor zal het minder snel druppelen en heeft de plant of kruid langer water voor zijn levensonderhoud.

Ook zijn er matten gemaakt van kunstplanten. Deze hoeven geen water maar geven wel dezelfde uitstraling als de verticale wanden gemaakt van vilt. Het grote voordeel is dat er geen enkel onderhoud nodig is en de aanschaf eenmalig is. De laatste categorie is de bedrukte wandmat – verticale tuin. Deze is geprint op een pvc doek en kan meteen aan de muur geplaatst worden. De afdruk is van hoge kwaliteit en ook hier geldt weer dat er geen onderhoud nodig is en water geven overbodig is. Op de lange termijn ook een stuk goedkoper dus

Wilt u meer weten over verticale tuinen kijk dan eens op de website van kunsthaag.eu.

https://kunsthaag.eu/