A brand new year
Image default
Sport

Een nieuw sporthorloge of smartwatch aanschaffen

Hoewel veel fitness-trackers en smartwatches locatie op het apparaat zelf integreren om outdoor-workouts nauwkeurig te loggen, investeren serieuze atleten in speciale GPS-horloges. Zelfs de meest basic apparaten volgen je workout en brengen routes in kaart. Ze gebruiken de gegevens om jouw tempo en snelheid te berekenen. Extra functies, zoals hartslagmeters, hoogtemeters, vooraf geïnstalleerde kaarten en Bluetooth-mogelijkheden kunnen een leuke toevoeging zijn aan horloges.

Favoriete sporthorloges

Een favoriete GPS-horloge is de Forerunner 735XTvan Garmin, die geavanceerde gegevens voor het volgen van de run, een solide batterijduur, ingebouwde muziekopslag met Spotify-ondersteuning en een helder, kleurrijk display in een slank, stijlvol pakket biedt.Voor mensen met een beperkt budget raden we de Garmin Forerunner 25 aan, een horloge zonder franje dat het hardlopen en jouw runs nauwkeurig volgt.

Net als fitness-trackers vervaagt de lijn die geweldige GPS-horloges scheidt van de beste smartwatches met de komst van apparaten met smartphonemeldingen met GPS, stap-, afstands- en calorietellingen, plus hartslagmetingen.

Bekijk de Forerunner in de aankondiging

Hieronder zie je de aankondiging van het officiële YouTube-kanaal van Garmin. 

Doel van GPS-horloges

GPS-horloges kunnen een algemeen doel hebben of kunnen worden gebruikt voor specifieke activiteiten. Golfers zullen willen kiezen voor een apparaat met vooraf geladen parcourskaarten, terwijl triatleten een multisporthorloge willen dat niet alleen meer dan een duik in het zwembad kan weerstaan, maar ook uw slagen en fietsafstand kan meten.

Aantal tips voor het kopen van een nieuwe activity tracker of horloge op een rij

Als je haast hebt, zijn hier de belangrijkste dingen om te overwegen voordat je een nieuw sporthorloge of smartwatch koopt:

  • Koop geen smartwatch zonder te bevestigen dat deze werkt met uw smartphone. Apple Watches werken bijvoorbeeld alleen met iPhones. Het Wear OS-platform van Google en de Tizen-horloges van Samsung werken met zowel Android-telefoons als iPhones, maar met minder functies dan wanneer u ze met Android-apparaten gebruikt.
  • Kies een horloge met een hartslagsensor en GPS (om je hardlopen bij te houden) als je een fitnessfanaat bent.
  • Let tijdens het winkelen op de nominale levensduur van de batterij. Hybride smartwatches die meer op analoge uurwerken lijken, hebben de langste batterijduur, maar ze hebben geen aanraakschermen.
  • Controleer of de gesp of gesp van de horlogeband eenvoudig te gebruiken en te verwisselen is. Zorg er ook voor dat u gemakkelijk vervangende bands kunt vinden.
  • De selectie van apps is een factor, maar het is niet zo belangrijk als compatibiliteit, ontwerp en andere functies.
https://www.garmin.com/nl-NL/