A brand new year
Image default
Sport

Bouw je hobby uit door een personal trainer opleiding te volgen!

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Begeleid anderen door een personal trainer opleiding te volgen. Hierdoor kun je nog meer bezig zijn met datgene waar jouw passie ligt! Een personal trainer opleiding is bovendien erg leerzaam en leuk om te volgen.

Jij bent een waar trainingsbeest. Je bent meer in de gym te vinden dat je thuis maaltijden kookt of Netflix kijkt. Je hebt je lichaam goed getraind en sport graag. Maar toch geeft het trainen alleen je niet voldoende uitdaging. Je bent op zoek naar meer uitdaging en voldoening. Wanneer sportief en sociaal woorden zijn die jouw kenmerken, en je graag anderen helpt in hun ontwikkeling dan is een personal trainer opleiding zeker wat voor jou! Lees verder over hoe je een personal trainer kunt worden, en met welke opleiding

Welke personal trainer opleidingen zijn er?

Als personal trainer, dat afgekort wordt tot (PT’er), begeleidt je mensen bij het behalen van sport- en bewegingsdoelen. Deze helpt je met het krijgen van sterkere spieren, ene beter uithoudingsvermogen en voorkomen van blessureleed bijvoorbeeld! Omdat er vele verschillende doelen zijn die mensen willen bereiken, en de kennis hieromtrent anders zal zijn, zijn er meerdere opleidingen tot personal trainer. Er zijn meerdere partijen in Nederland waar je een opleiding tot personal trainer kunt volgen.

Wanneer je nog geen trainersopleiding bezit, zal je altijd een fitness trainer A moeten volgen. Dit is een basistraining om personal trainer te worden. Hierin leer je meer over de werking van het menselijk lichaam inclusief de invloed van voeding hierop. Maar daarnaast leer je ook je personal coach vaardigheden zoals een klant enthousiast begeleiden en een trainingsschema voor hem/haar opstellen.

Als je al zeker weet dat je jouw eigen bedrijf wil beginnen en niet in dienst wil zijn bij een fitnessschool, is het ook nodig dat je leert over het ondernemerschap van personal trainers. De kennis en praktijk die je hiervoor nodig hebt wordt gegeven in de training personal trainer business opleiding. Dit is een aanvullende training die ook los kan worden gevolg als je al je fitness trainer A opleiding hebt gevolgd.

Een andere cursus die vaak wordt gevolgd is functional training. Hier leer je werken met specifieke doelgroepen. Dus als je altijd al hebt gedroomd om de ouderen meer aan het bewegen te krijgen in het bejaardentehuis waar je ook mensen verzorgt, dit is je kans. Of graag met kinderen werkt. Er wordt bij deze training flink ingegaan op lichaamshouding, welke oefeningen passen bij de doelgroep, welke oefeningen passen bij de gegeven doelstellingen en waar je moet op letten zodat klanten veilig en functioneel trainen.

Een belangrijke verdiepingsslag maak je met de fitness trainer B opleiding. Hierbij leer je meer over het leiding geven bij sportieve activiteiten, krachttraining en het opstellen en meten van resultaten. Maar wordt er ook dieper ingegaan op sportgezondheidsleer. Hoe moet je bijvoorbeeld omgaan met blessures, voeding en doping? Na deze training succesvol te volgen ben je een officieel gevorderde trainer.

Welke personal trainer opleiding past het beste bij mij?

Dat hangt af van het niveau en ambities die jij hebt. Wanneer je nog geen basisopleiding hebt gedaan, heb je minimaal een fitness trainer a opleiding nodig. Daarnaast kun je vele leuke aanvullende trainingen of masterclasses volgen. Bekijk deze personal trainer opleiding pakketten eens of je hier de opleiding tussen kunt vinden die volledig past bij jouw wensen.

https://www.sport-people.nl