A brand new year
Image default
Relatie

SOA test

SOA’s onder studenten

Er is een toename aan populariteit onder jongeren en studenten in het anoniem laten doen van een test op een geslachtsziekte. Je kunt dan geheel anoniem je afscheiding of uitstrijkje laten controleren op een eventueel aanwezige SOA. Je kunt dan te weten komen of je bijvoorbeeld chlamydia of gonorroe hebt. Deze twee soorten van geslachtsziekten komen veruit het allermeeste voor in Nederland, en dan met name in de grotere studentensteden. Een (SOA test Amsterdam) bijvoorbeeld of andere grotere steden. Men kan er ook voor kiezen om naar een huisarts te gaan natuurlijk. Het hangt er maar net vanaf hoe goed de relatie is die je hebt met je huisarts om dit te bespreken. Een SOA test is dan ook bij deze arts af te leggen. Hier zijn echter vaak kosten aan verbonden en deze zijn niet gering. Dat is een grote reden waarom de meeste studenten, die niet zoveel geld te besteden hebben, een voorkeur hebben voor een alternatieve oplossing.

SOA test online

Deze trend is alleen maar sterker geworden sinds het niet langer mogelijk is gebleken om als student zijnde een kosteloze test af te leggen bij de gemeente zoals bij de welbekende GGD. Dit werd vroeger wel gedaan maar dit is niet langer het geval. Er zijn diverse argumenten te noemen waarom er uiteindelijk besloten is om dit niet langer als gratis dienst aan te bieden. Er heeft zelfs een periode de angst geheerst dat de ernstige ziekte AIDS (voorstadium HIV) zich mogelijk ook zou gaan verspreiden onder alle studenten van Nederland. Er zijn ook in dit kader risicogroepen als subgroepen aan te kaarten waarbij je dan moet denken aan personen met bijvoorbeeld homo activiteiten en contacten en studenten die gemeenschap hebben gehad met mensen uit landen in Afrika.

Test op geslachtsziekte niet gratis

Een ander te noemen argument is dat er allerlei mogelijkheden zijn tegenwoordig om je te laten testen. Waar voorheen de GGD de Go To place was voor een test zijn er door de opkomst van diensten op het internet meerdere alternatieven ontstaan om anoniem een soa test online  te bestellen en af te nemen. De uitslag heb je dan ook zelfs sneller dan bij de traditionele huisarts of GGD. In enkele studentensteden zijn er ook acties geweest waarbij men als student zijnde tijdelijk gratis jezelf kon laten testen. Dat soort evenementen zijn echter tijdelijk en daarvan is ook niet altijd iedereen op de hoogte. Er is gebleken dat onder studenten veel misvattingen heersen over het bestaan overdraagbare aandoeningen. Een groot deel van de studenten was in de veronderstelling dat je alleen een geslachtsziekte hebt als je daarvan ook daadwerkelijk klachten en symptomen van ervaart. Niets is minder waar. Laat je om deze reden dan ook testen met een Chlamydia test, of een andere SOA test thuis zodat je weet waar je aan toe bent.

https://soazelftester.nl

Gerelateerde artikelen

Beste datingsites

Zware Conflicten oplossen met agressietraining

Gratis chatten in een chatbox