A brand new year
Image default
Mode en Kleding

Kosten besparen op kinderkleding en kinderschoenen?

Voor ouders is een grote kostenpost de kleding van hun kinderen. Kinderen groeien snel en hebben al snel weer nieuwe kleding of schoenen nodig. Ook verslijten de kinderspullen vaak snel, door het vele spelen en niet zorgvuldig omgaan met de spullen. Daarnaast letten kinderen vaak niet op hun spullen en kunnen ze deze kwijtraken. Dit allemaal is natuurlijk enorm zonde als je weer nieuwe kleding of schoenen hebt aangeschaft. Hoe kan je als ouder toch nog een beetje geld besparen zonder dat het voor ongemak zorgt bij je kind?

Niet doen!

Begrijpelijk dat je als ouder niet te veel geld wil uitgeven aan de kleding en schoenen van je kinderen. En dat mag ook, maar let ook goed op de kwaliteit en stof van de spullen die je koopt. Als je goedkopere spullen gaat kopen kan het zo zijn dat de stof niet goed is en het voor gezondheidsproblemen gaat zorgen bij je kind. Let altijd bij het kopen van kleding of schoenen op het label. Het label bevat de informatie over de stof van de kleding of de schoen, zo kan je de juiste beslissing maken. Wat je ook niet moet doen is shoppen op merken. Merken zijn vaak duurder en niet eens beter dan andere kledingstukken die te krijgen zijn. Dit geldt voor kleding en voor schoenen.

Geld besparen

Zoals net is besproken is het niet verstandig om veel kwaliteit in te leveren. Wat je wel kan doen is kinderkleding of kinderschoenen kopen in de aanbieding. Let hier ook op dat de aanbieding, echt een aanbieding is en niet voor die prijs al bij een andere partij te vinden is. Als je schoenen in de aanbieding koopt is het misschien ook handig om meerdere paren aan te schaffen. Hier bespaar je de kosten ook mee. Het is ook handig om kleuren uit kiezen die op meerdere items passen. Vaak zijn dit standaard kleuren zoals wit of zwart. Als je één broekje hebt in de kleur zwart kan dit ook passen bij veel bovenlichaam items. Ook is een tip om te kijken op website naar het woord ‘outlet’. Hier staan de producten uit vorige collecties met een grote korting. Ook is het handig om kleding te kopen buiten het seizoen. Koop dus zomerkleding in de winter en andersom. Vaak zijn deze items ook goedkoper.

Hergebruiken

Als je kleding koopt of schoenen koopt kan je deze ook voor mogelijk een volgend kind gebruiken. Pas vooral op met schoenen dat deze niet versleten zijn, want als dat wel zo is dan kan het slecht zijn voor je kinderen. Door kleding her te gebruiken bespaart u ook geld. Natuurlijk wil je met de stijl meegaan maar sommige kledingstukken kunnen lang mee. Ook kan ruilen met andere ouders een mogelijkheid zijn. Er zijn partijen die een platform daarvoor bieden.