A brand new year
Image default
Marketing

De belangrijkste verschillen tussen Magento en Shopify

Omdat internettoegang nu zeer betaalbaar is, bloeit de e-commerce-industrie als nooit tevoren. Tegen 2023 zullen de e-commerce platforms bijna 22% beslaan van de wereldwijde detailhandelsverkopen. Bij het vergelijken van verschillende platforms kun je makkelijk de conclusie trekken dat Magento en Shopify een van de beste platforms zijn voor online verkopers. Als gevolg hiervan strijden de 2 giganten om de gunst van webshop-eigenaars. Zij willen immers de beste keuze maken. Wat is het beste e-commerce platforms? In dit artikel een uiteenzetting van Magento versus Shopify. Welke moet je kiezen om de beste conversieratio’s voor je handel te verhogen?

De uitgangspunten van beide giganten

Shopify is een geweldige e-commerce-oplossing met een intuïtieve interface om uw bedrijf te te starten en snel op te schalen. Als een SaaS-oplossing kun je jouw online winkel creëren zonder veel  technische kennis. 

Magento is een ‘self-hosted’ e-commerce-platform dat momenteel 1,2% van alle sites op internet aanstuurt (!). Vergelijkbaar met open-source-platform zoals WordPress, moet je Magento handmatig opzetten in je eigen hosting omgeving. Daarvoor ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig installeren van de software en andere vereiste extensies, als ook de beveiliging. 

Zowel Magento als Shopify bieden een aantal geweldige functies. Daarom is er een voortdurende strijd welke precies de beste is. In dit artikel gaan we de belangrijkste verschillen tussen Magento en Shopify bespreken.

Shopify voordelen 👍

Eenvoudige navigatie – Het is gemakkelijk te gebruiken voor een niet-technisch persoon dankzij een uitgebreide e-Commerce-builder.

Verzending – Met de verzendmethode krijg je tot 76% korting op concurrerende verzendtarieven met DHL Express, UPS of USPS.

Rich App Store – Shopify wordt geleverd met 70+ mobiele responsive thema’s en een geweldige app store om de functionaliteit van uw website uit te breiden. 

Shopify nadelen 👎

Transactiekosten – Je moet voor elke transactie betalen, tenzij je hun eigen betaling-gateway gebruikt.

Betaalde apps – Om de gebruikerservaring te verrijken en de verkoop te stimuleren, moet je mogelijk betaalde apps uit de app store gebruiken.  Sommige daarvan zijn wel heel cool, zie ook de voordelen (Rich App Store).

Magento voordelen 👍

Flexibel platform – Met een breed scala aan opties voor aanpassing. Daarmee kan iedereen een verbluffende online winkel creëren. 

Gratis te gebruiken – Aangezien Magento een open-source e-commerceplatform is, hoef je er niet voor te betalen. 

Geweldige online community – Om de nieuwe functies en de enorme ondersteuning voor gebruikers te begrijpen, wordt Magento geleverd met een geweldige gebruikerscommunity. 

Magento nadelen 👎

Niet voor de beginners – Aangezien Magento door de handelaars moet worden geïnstalleerd, vereist het enige technische kennis die het lastig maakt voor beginners.

Kostbaar en tijdrovend – Het kost veel moeite en tijd om een winkel op te zetten die effectief verkoop oplevert. Om alles te implementeren, moeten de webshop-eigenaar echt veel geld uitgeven.

Magento vs Shopify: prijzen

Magento gratis, maar met extra kosten

Magento is een gratis en open-source-platform. Je kan het dus gratis installeren wanneer je maar wilt. Er zijn geen installatiekosten voor het gebruik van Shopify. Ze bieden zelfs een gratis proefperiode van 14 dagen aan om hun platform te testen. 

Hoewel Magento geen opstartkosten heeft, heb je ook kosten voor hosting en andere vereiste services voordat je het e-commerce-platform kan gebruiken. Als het gaat om het vergelijken van het prijsplan van Shopify en Magento, zul je merken dat er drie verschillende plannen zijn voor Shopify. Er is geen specifieke prijsplan voor Magento. Zij bieden wel een op-maat-prijzen voor meer-gevorderde gebruikers met een aantal exclusieve functies.

Prijsplan van Shopify

Momenteel biedt Shopify 3 prijsplannen waarmee je onbeperkte producten in 133 valuta’s kunt verkopen. 

  1. Basic Shopify – $ 29 / maand

  2. Shopify – $ 79 / maand

  3. Advanced Shopify – $ 299 / maand

Naast deze abonnementen biedt Shopify ook Shopify Lite voor de startende online winkel en Shopify Plus voor de grotere bedrijven die 18% hogere conversie krijgen. In combinatie met Shopify Pay kan een bezoeker 60% sneller afrekenen. 

Hoewel Magento gratis te gebruiken is, kunt je later upgraden naar Magento Commerce om veel extra functies te krijgen. Daarvoor moet je contact opnemen met hun klanten-support-afdeling, waarna zij je helpen upgraden. Helaas is het duurder dan het reguliere tariefplan van Shopify. 

Een ander belangrijk aspect om te overwegen, zijn de transactiekosten van Shopify en Magento. Omdat Magento een open-source-platform is, moet je tools van derden gebruiken om transacties uit te (laten) voeren. 

Aangezien Shopify een allround e-commerce-platform is, hoeft je je geen zorgen te maken over het transactieproces. Bovendien hoeft je geen extra transactiekosten te betalen zolang u de Shopify betalingsgateway-opties gebruikt. Om dit te implementeren externe betaling-gateways of COD, moet je slechts 0,5% – 2% transactiekosten betalen. En dat is goedkoper dan de meeste credit card maatschappijen rekenen.

Dus, stel dat je me de vraag om Magento versus Shopify te overwegen in termen van prijzen. In dat geval raad ik Shopify aan, omdat je je dan geen zorgen hoeft te maken over andere prijzen zoals (hosting, SSL en beveiliging).

Magento versus Shopify: gebruiksgemak 

Shopify en Magento zijn beide krachtige e-commerce-platforms voor elk soort online winkel. Ze worden geleverd met een goed ontworpen gebruikersinterface, waardoor de gebruiker gemakkelijk een online winkel kan bouwen en beheren. 

Omdat Magento een open-source-platform is, kun je de vereiste extensies en thema’s gebruiken om de website te ontwerpen. Shopify heeft een handige drag-and-drop-builder waarmee een beginner gemakkelijk een online winkel kan maken. Magento mist deze functie en vereist dat de gebruiker kennis heeft van softwarecode en de juiste vaardigheden om je webshop te ontwerpen. 

Bovendien, aangezien Magento geen gehost e-commerce-platform is, moet je de website zelf hosten op een hosting-platform en dan daar je winkel bouwen. De meeste e-Commerce-verkopers willen geen gedoe bij het opzetten van hun winkels. 

Dus, in termen van gebruiksgemak tussen Magento en Shopify, is het een makkie; Shopify wint.

Magento versus Shopify: functionaliteiten

Zowel Magento als Shopify worden geleverd met enkele geavanceerde functies om de eigenaren van e-commerce winkels voor zich te winnen. Als het gaat om het vergelijken van Shopify en Magento in termen van functionaliteit, bevinden beide zich in een win-winsituatie zolang ze jouw e-commerce-bedrijf gelukkig maken. 

Met Shopify kunnen verkopers hun producten verkopen op verschillende verkoopkanalen, zoals Bol.com, Facebook en Instagram, Walmart, Amazon en eBay. Ter vergelijking: je kunt jouw producten overal en altijd verkopen met Magento. Magento echter biedt alleen de Amazon-verkoopkanalen aan om producten te verkopen.

Zowel Shopify als Magento worden geleverd met exclusieve thema’s die je kunt kopen in hun webwinkel. Het ontwerp met deze thema’s beheren in Shopify is veel eenvoudiger dan Magento. Je kunt zelfs gratis en betaalde applicaties installeren via de Shopify App Store om jouw omzet een boost te geven, of voor meer gemak. 

Als het gaat om meertalige mogelijkheden, dan wint Magento vanwege de ingebouwde meertalige ondersteuning. In dat geval moet u, om je Shopify-winkel volledig functioneel te maken met meerdere talen, zijn weer apps van derden nodig en dat kan kostbaar zijn. Of je kunt een specialist, de Shopify-expert inhuren om wijzigingen aan te brengen in jouw winkelthema. 

Beide platforms bieden uitgebreide SEO-ondersteuning om uw organische verkeer te vergroten. Magento is echter een krachtig platform waarmee gebruikers on-page SEO kunnen uitvoeren met behulp van de ingebouwde SEO-functies en tal van SEO-handleidingen. Aan de andere kant moet je op verschillende apps vertrouwen om SEO-features te implementeren voor Shopify. 

Magento en Shopify zijn beide geweldig voor het aanpassen van online winkels. Met robuuste aanpassingsmogelijkheden kun je wijzigingen aanbrengen in de onbewerkte HTML- / CSS-bestanden van het thema. Met Shopify kunnen gebruikers het ontwerp van de winkel wijzigen met behulp van de thema-editor en de menuoptie op het dashboard.

Magento is een zeer aanpasbaar e-commerce-platform waarmee de gebruiker totale controle krijgt over het ontwerp en de look-and-feel van de winkel. Je moet echter kennis hebben van coding om het ontwerp in Magento te implementeren of een Magento-expert inhuren, die u moet betalen. 

Magento vs Shopify: het definitieve oordeel

Om de belangrijkste verschillen tussen Shopify en Magento te begrijpen, hebben we ons best gedaan om de zorgvuldige vergelijking te maken om gebruikers te helpen bij het kiezen van het beste e-commerce-platform voor hun online winkels. 

Als je een online winkel wilt starten en beheren zonder gedoe zoals het kopen, hosten en implementeren van extensies en functionaliteiten, is Shopify de beste optie. Als u Magento al voor uw online winkel gebruikt, kunt je vanuit Magento naar Shopify migreren met een paar eenvoudige stappen. 

Als je nu zelf geen website-ontwikkelaar bent die de standaardfuncties van Magento  implementeert, is het migreren van Magento naar Shopify eenvoudigweg de beste optie. Tenzij je een wereldwijd publiek hebt en bereid bent om veel moeite en geld aan een waanzinnig mooi ontwerp te besteden, dan wint Shopify op de meeste vergelijkingscriteria. 

Nadat je dit hele artikel over Magento vs Shopify hebben gelezen, hopen we dat je een succesvolle online winkel zult beheren met één van deze twee e-commerce-platforms. 

 

https://www.spire.solutions/ecommerce-blog/shopify-versus-magento

Gerelateerde artikelen

Exhibition Check List

Wat doet een online marketing bedrijf?

Online marketing bureau in Nijmegen