A brand new year
Image default
Internet

Voordelen van een e-mailhost

Wat zijn nu belangrijke zaken wanneer je op zoek gaat naar goede e-mailhosting? In de eerste plaats gaat het dan natuurlijk om het goed en veilig kunnen ontvangen en versturen van e-mail vanaf een eigen adres dat gekoppeld is aan jouw domeinnaam.

Daarnaast wil je natuurlijk nog een aantal andere dingen kunnen. Vaak gaat dit dan om extra diensten die het iets gemakkelijker maken om snel te kunnen handelen waar het om e-mailverkeer gaat. Dit gaat om het volgende.

Andere mogelijkheden

Goede hosting betekent in het kort eigenlijk vooral dat er verschillende mogelijkheden worden geboden. Eén van die mogelijkheden is webmail. Dit is vaak een vorm waarbij jouw e-mail ook in de cloud van de server worden opgeslagen.

Via het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord kan je er dan online toch toegang toe krijgen.

Een andere optie in dit opzicht is e-mail forwarding. Je krijgt dan mail direct doorgestuurd naar een eigen e-mailadres. Bijvoorbeeld een privéadres waar je zakelijke mail naar doorstuurt.

In combinatie

Het is over het algemeen het gemakkelijkst als de e-mailhosting en de hosting van je website binnen eenzelfde pakket vallen. Of in ieder geval bij dezelfde hostingmaatschappij. Dit zorgt ervoor dat de lijntjes kort blijven en maakt het gemakkelijker om de beide pakketten aan elkaar te koppelen.

Dit komt je professionaliteit ook ten goede. Dit is zelfs belangrijk wanneer je een domeinregistratie en e-mailadres hebt voor een website die je gebruikt voor een hobby.

Daarom is het altijd verstandig om deze zaken in ieder geval dicht bij elkaar te houden.

Gerelateerde artikelen

Geld besparen op je website

Met de postcodecheck vind je de beste deal voor internet bij je thuis

Lycamobile internet en beltegoed opwaarderen