A brand new year
Image default
Huishoudelijk

Zoektocht naar een glaszetter

De struggles bij het vinden van een goede glaszetter

Zojuist is er een bal door de ruit gevlogen en deze ligt helemaal in diggelen. Nu is dit wellicht een mooi moment om over te stappen naar dubbel glas. Op deze manier kan een klein ongelukje toch nog tot iets goeds leiden.

Alleen de volgende stappen is het vinden van een dergelijke glaszetter die op korte termijn beschikbaar is. Daarnaast wil je eerst nog inlezen in de mogelijkheden die er zijn qua soorten glas. Zo is er standaard dubbel glas, maar ook een type met extra hoog rendement. Hierdoor word het interessant voor de energierekening.

Dubbel glas kiezen

Afhankelijk van de plaats waar de ruit zich bevindt kan er gekeken welk soort glas het best geschikt is. Mogelijk dat hij aan een drukke weg ligt en de kans dat er nogmaals een bal doorheen vliegt, vrij groot is. In zo een geval kan er worden gekozen voor extra sterk veiligheidsglas. Zo kan de volgende gesneuvelde ruit voorkomen worden.

Ook de plek in de woning is hierbij van belang, bij welke kamer zit het raam? Een woonkamer waar de kachel het meest verbruikt, is het slim om extra te investeren in goede isolaite en hierdoor zelfs driedubbel glas te laten plaatsen.

Kom in contact met een glaszetter en vraag naar de mogelijkheden. Zij kunnen u vrijblijvend adviseren en mogelijk ook direct helpen bij het bestellen en plaatsen van de nieuwe ruit.

Besparen op de kosten

Om een goede indicatie van de kosten te krijgen, is het altijd slim om vooraf onderzoek te doen. Zo krijgt u een idee van de kosten. Vervolgens kunnen er verschillende glaszetters in de regio contact worden om een prijs op te vragen.

De verschillende offertes kunnen dan makkelijk naast elkaar gelegd worden om hieruit een keuze te maken. Daarbij moet er rekening worden gehouden met de uitvoer termijn. Het is niet wenselijk om paar weken te moeten wachten en anders dient er een tijdelijk oplossing voor het open gat geplaatst te worden.

Het kan al snel aantal honderden euro’s besparen door vrijblijvend wat bedrijven te vergelijken. Daarbij is het ook slim om direct meerdere ruiten te vervangen, wanneer er nog enkelglas in de woning zit. Het plaatsen van dubbelglas is namelijk vrij snel gedaan en de voorrijkosten kunt u beter maar 1 keer uitgeven.

https://www.glaszettersimon.nl/