A brand new year
Image default
Huishoudelijk

Kies de juiste zuinige Lemet elektrische boiler

Zo kies je een goede Lemet elektrische boiler

Wanneer je op zoek bent naar een goede boiler voor in je woning is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Met een Lemet elektrische boiler ben je altijd verzekerd van warm water in keuken en badkamer. Toch is het kiezen van een boiler afhankelijk van het persoonlijk gebruik. Hoeveel liter verbruik je dagelijks en welke inhoud moet een boiler dus hebben? Hier vind je een aantal tips voor het uitkiezen van een goede en duurzame boiler.

Het persoonlijk verbruik berekenen

Het is in de eerste plaats belangrijk om het persoonlijk verbruik te berekenen. Hierbij is het aan te raden om niet te krap te rekenen. Neem het ruim en houd in gedachten dat er een mogelijkheid is dat het gezin groter wordt of dat er regelmatig mensen op bezoek gaan komen. Kijk hierbij naar het nemen van een bad, maar ook het nemen van een douche en het gebruik van warm water uit de kraan. Je kunt er vanuit gaan dat je 120 liter water verbruikt bij het nemen van een bad en 40 liter voor het nemen van een douche. Bij een kraan verbruik je zo’n 7 tot 10 liter per gebruik.

Kies altijd voor extra inhoud

Het is belangrijk om te weten dat tijdens je gebruik van warm water er ook gebruik wordt gemaakt van koud water. Koud en warm water worden gemengd om zo de gewenste temperatuur te krijgen. Er is altijd sprake van een deling met een factor van 2 tot 2,5. Wanneer je dus in totaal een verbruik hebt van 160 liter warm water heb je een Lemet elektrische boiler nodig met een inhoud van 80 liter. Om er zeker van te zijn dat je genoeg warm water hebt is het belangrijk om de inhoud extra ruimte nemen.

Meer weten? Kijk eens op de website van ElektrischeBoiler.EU

https://elektrischeboiler.eu/lemet-elektrische-boiler

Gerelateerde artikelen

Waarop moet u letten in een gekwalificeerd Aquaguard-waterfilter

Welke stofzuiger kies jij ?

De juiste raamfolie voor iedere soort raambedekking