A brand new year
Image default
Hobby en vrije tijd

Welk type zonwering buitenkant raam

 

 

Geregeld krijg ik de vraag wat nou het beste type zonwering buitenkant raam is. Dit is erg lastig te zeggen, omdat elk raam anders is. Natuurlijk komt daar ook nog eens de vraag bij, voor welk doeleinde het type zonwering gebruikt wordt.

 

Oké, toegegeven, dit klinkt natuurlijk erg grappig! Maar zonwering bestaat er in verschillende soorten en dit vaak niet eens puur als zonwering, maar heeft vaak ook nog een ander doel! 

 

Om maar even een voorbeeld te geven, zijn bijvoorbeeld rolluiken een uitstekende soort zonwering buitenkant raam. Ze houden de zon buiten, zijn eenvoudig in te stellen voor lichtinval en ’s avond maken ze het voor een inbreker moeilijker om binnen te komen! 

 

Ook hebben rolluiken als voordeel dat ze warmte beter binnen houden in de winter en in de zomer juist weer andersom! 

 

Knikarmschermen zijn ook multifunctioneel

 

Dan hebben we nog de knikarmschermen. Ook deze zijn multifunctioneel. Ze werken namelijk uitstekend voor het weren van de zon, maar omdat ze best wel een lange uitval hebben, is het ook mogelijk om eronder te zitten! 

 

Voor een knikarmscherm moet je wel ruimte hebben en als je die hebt, dan is het een ideale manier om de zon te weren. Hetzelfde geldt voor onder andere markiezen! 

 

Heb je niet zoveel ruimte en wil je toch zonwering plaatsen aan de buitenkant van het raam? Dan bestaan er ook nog screens! Deze kunnen vrijwel overal bevestigd worden en nemen weinig ruimte in beslag! 

 

Screens zonwering buiten

 

Zojuist had ik het al over screens. Screens zijn een ideale soort zonwering en worden steeds populairder vanwege het feit dat ze vooral zeer compact zijn. Ik denk zelf dat screens zonwering buiten voor iedereen wel geschikt is!

 

Screens zonwering is ook multifunctioneel. Ze hebben nagenoeg dezelfde eigenschappen als rolluiken, maar zijn dan gemaakt met een stoffen doek. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden qua kleur en design. Het is dan wel geen zonwering die ook inbrekers kan weren, maar niettemin zijn ze wel multifunctioneel. 

 

Screens kunnen op plaatsen worden bevestigd, waar dit normaal gesproken erg lastig is vanwege gebrek aan ruimte. Naast het weren van de zon, zorgen ze ook nog eens voor meer privacy. Je kunt namelijk wel gewoon naar buiten kijken, maar iemand anders niet naar binnen. 

 

Ook houden ze in de winter de warmte beter binnen en in de zomer buiten. Dit kan dus ook nog eens energiebesparend werken! 

 

Waar kun je het beste zonwering buitenkant raam kopen

 

Ik hoop dat ik je een goede uitleg heb gegeven over de verschillende types zonwering buitenkant raam, toch wil ik nog graag een tip geven over het aanschaffen ervan! 

 

Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden. Zo kun je naar een zonweringbedrijf gaan in de buurt, maar kun je er ook voor kiezen om online eens te kijken. Veel zonweringbedrijven verkopen tegenwoordig ook gewoon zonwering online. Dit heeft verschillende voordelen, zo zijn bijvoorbeeld de prijzen lager en kun je thuis vanuit je luie stoel aankopen doen.

 

De reden waarom zonwering online een stuk goedkoper is, heeft te maken met het feit dat er geen montagekosten en inmeetkosten berekend worden. Het is namelijk de bedoeling dat je dit zelf doet en dit verschil in prijs is directe winst! 

 

https://www.zonweringbestellen.nl/