A brand new year
Image default
Gezondheid

Een AirAqua luchtbevochtiger! Gezond de winter door!

Waarom zou u een luchtbevochtiger overwegen? Heel simpel! Juist voor uw eigen gezondheid en voor iedereen rondom u is dit beslist het overwegen waard!

 

Een luchtbevochtiger maakt droge lucht vochtig. Hij brengt dus meer water/vocht in de lucht. Uw huid en lichaam ervaart het als prettig en het geeft minder fysieke klachten als er voldoende vocht in de lucht zit. Vieze bacteriën in de lucht slaan bij grotere vochtigheid eerder ten gronde en kunnen minder ver door lucht gedragen worden hetgeen griepverspreiding terugdringt. Een relatieve luchtvochtigheid van rondom de 40-60% is optimaal.

 

Daalt de luchtvochtigheid onder de 40% dan kunt u last krijgen van allerlei kwaaltjes; zoals bemoeilijkte ademhaling, droge pijnlijke hoest, irriterende ogen. Voldoende vocht is dus goed voor uw gezondheid want hierdoor verbeterd de ademhaling/ en vermindert bijvoorbeeld het snurken. Doet “hoesten minder pijn” heeft u minder last van “droge ogen”.

 

Maar niet alleen kwaaltjes worden minder. Virussen worden overgebracht door ademhaling en hoesten. Deze Aerosolen kunnen in droge lucht veel verder reiken dan in vochtige lucht. In vochtige lucht worden virussen sneller gevangen door grotere druppels en zakken ze snel naar beneden. Waardoor virussen veel minder besmetellijk zijn.

 

Het is niet voor niets dat we in het najaar, winter en voorjaar meer besmettingen/klachten zien. De verwarming/kachel gaat aan, en de luchtvochtigheid daalt flink. Virussen krijgen vrij baan en kunnen makkelijker overgedragen worden. Hooikoorts-pollen worden meegedragen in de lucht en geven meer klachten. Droge rode ogen welke irrriteren.

 

Gelukkig is er een oplossing om al deze klachten tegen te gaan. Houd uw gezin en familie gezond. Breng uw ziekteverzuim op kantoor omlaag. Kies voor een goede luchtbevochtiger.

AirAqua levert diverse modellen passend voor bij uw wensen. Van klein tot groot, van manuele uitvoering tot uitvoering met tal van mogelijkheden. Sinds kort hebben ze ook de beschikking over de nieuwste zogenaamde topfill bevochtigers! Deze hebben allen een ding gemeen en dat is dat ze heel eenvoudig in gebruik zijn en tijdens werking kunnen worden bijgevuld.

 

De luchtbevochtigers van AirAqua zijn allen ultrasoon luchtbevochtiger, dat wil zeggen; laag in elektricteits-verbruik en niet gevaarlijk. Door gebruik te maken van voor mens en dier niet hoorbare (zeer hoge) frequentie wordt waterdamp vernevelt en de lucht ingestoten.

 

Kies voor een model met manuele bediening of voor een model met geintegreerde hygrometer om uw luchtvochtigheid automatisch op peil te houden.

https://www.lucht-bevochtigers.nl/luchtbevochtiger