A brand new year
Image default
Hobby en vrije tijd

Waterpijp regels

Aan het roken van een waterpijp zitten verschillende regels verbonden. Hoe zit het bijvoorbeeld op het werk? Of mag je shisha roken in een openbare ruimte? Mag je als Turks restaurant een waterpijp na de maaltijd aanbied? En hoe zit het met shisha lounges in Nederland?

Sinds 1988 heb je in Nederland de tabakswet. Aan deze wet is sinds 1988 veel veranderd. Belangrijke wijzingen zijn bijvoorbeeld de laatste jaren doorgevoerd. Zo zijn de regels rond roken in horecagelegenheden erg veranderd. Sinds een aantal jaar mag er niet meer binnen gerookt worden in restaurants, bars en andere horecagelegenheden. Deze regels en wetten zijn vaak ook van belang voor waterpijpliefhebbers. Zo worden bijvoorbeeld waterpijp tabak merken als Al Fakher of Nakhla aangemerkt als tabak, en valt hiermee dus onder de tabakswet. Herbal tak, de waterpijpsteentjes, vallen weer niet onder de tabakwet. Hiervoor gelden daarom ook weer andere regels. Om het verschil tussen de producten te begrijpen is het belangrijk dat je precies weet wat tabak is.

Tabak wordt gemaakt van gedroogde bladeren van de tabaksplant. De tabaksplan wordt verbouwd op grote plantages. Wereldwijd zijn er ongeveer 5 miljoen hectare met tabaksplanten. Nadat de plant geoogst wordt, worden de bladeren gedroogd en gefermenteerd. De manier van drogen heeft onder andere invloed op de smaak van de tabak, het nicotinegehalte en de kleur die de tabak zal hebben. Dit resulteert hierom ook in verschillende soorten tabak. Zo heb je bijvoorbeeld Virginia waar veel suiker in zit en goudgeel is van kleur, en Burley waar weinig suikers in zit en bruin is. Waterpijp tabak bestaat vaak niet geheel uit bladeren van de tabaksplant, waardoor het vochtig en kleverig is. Wanneer dit zo is, wordt het niet beschouwd als tabak. Hierbij heb je dus twee verschillende categorieën als het gaat om roken van de waterpijp; roken met waterpijp tabak en roken met tabaksvervangers, beter bekend als herbal tabak.

http://premium-hookahs.nl

Gerelateerde artikelen

Waarom je nooit moet gaan kamperen zonder een afdekzeil

De beste kweektips op een rijtje

Scootmobieltjes