A brand new year
Image default
Hobby en vrije tijd

De visgids

De visgids en zijn boot

Voor een visser zijn twee dingen heel belangrijk; alles wat hij nodig heeft om te vissen en natuurlijk een boot. Iedere visgids heeft dan ook een eigen boot. Onze visgids maakt gebruik van verschillende boten. Deze boten zijn de Amerikaanse LUND PRO-V 1875 met een 115pk Mercury motor en voor langere tochten wordt er gebruik gemaakt van een nachtboot op locatie. De LUND PRO en Mercury motor zijn beiden uit 2015 en in uitstekende staat. De boot is gecheckt en voldoet aan de veiligheidseisen. De boot is niet overdekt, maar tijdens een dagtrip is dat ook niet nodig. Voor langere reizen maken we gebruik van nachtboten. In ieder geval is het zeker dat deze boot zeker nog een aantal jaar mee gaat!

Wat gaat er mee op de boot

De visgids neemt standaard verschillende hengels, aas en alles wat nodig is om een goede vis te vangen mee op de boot. Ook neemt hij regenpakken en zwemvesten mee, want veiligheid is natuurlijk erg belangrijk. U mag zelf ook een aantal dingen meenemen, maar dit wordt beginners niet aangeraden. Vist u wel eens vaker, dan weet u vast welke hengel en technieken u het beste kunt toepassen om een bepaalde vis te vangen, maar niet iedereen heeft veel kennis van vissen. Ga er dus van uit dat de visgids alles meeneemt wat u nodig zult hebben. Een broodje en een drankje is natuurlijk niet “off-limit”; vissers krijgen ook wel eens honger!

In het buitenland vissen

Voor vissen in het buitenland gebruikt onze visgids graag een andere boot. Deze boot kan overdekt worden, wat handig is voor langere reizen. Vaak is dit een lokale nachtboot. Voor tochten naar Zweden maken we graag gebruik van de Kiel/Gotenburg nachtboot. Er is vermaak aanwezig op de boot zelf, zodat u zich in ieder geval niet hoeft te vervelen. Het is ook fijn om s’ nachts een dak boven het hoofd te hebben. De prijs van deze nachtboten zit meestal inbegrepen bij een reis voor vissen in het buitenland, maar dit is allemaal te overleggen met de visgids zelf. Neem voor meer informatie over dagtripjes of vissen in het buitenland contact op met onze visgids via het contactformulier.