A brand new year
Image default
Hobby en vrije tijd

De mooiste wandelroutes in het Verenigd Koninkrijk

Brexit? Ja, maar dat betekent niet dat wij niet meer naar de overkant moeten reizen. Het Verenigd Koninkrijk heeft veel te bieden. Niet alleen voor de doodnormale reiziger, maar ook voor de whisky proever, de wandelaar en de fietser. Dit zijn de mooiste wandelroutes in het VK. Let’s go! 

Peak District

Het Peak District is een van de tien nationale parken in het Verenigd Koninkrijk en staat bekend om zijn kalkstenen valleien en uitgestrekte hellingen. Het strekt zich uit over 1440 km² en doorkruist zes verschillende Engelse graafschappen – Derbyshire, Cheshire, Lancashire, Staffordshire, West Yorkshire en South Yorkshire. Het Peak District is een geweldige plek om te beginnen voor elke wandelaar die op zoek is naar een kennismaking met wandelen in Engeland. Er is hier voor elk wat wils.

The Cairngorms

De Highlands bestrijken een groot gebied van Schotland. Tot deze regio’s behoren het Loch Lomond and The Trossachs National Park – en de Cairngorms, een immens stuk berglandschap (deel van de Grampians) dat meer dan 4500 km² van de oostelijke Highlands beslaat. De Cairngorms is de thuisbasis van het koudste, sneeuwzekerste plateau in het Verenigd Koninkrijk en vijf van de zes hoogste bergen in Schotland.

Snowdonia

Een wandelvakantie in Wales is bij uitstek onvergetelijk. Snowdonia heeft zo’n beetje alles wat u zich maar kunt wensen. Deze regio is al lang een favoriete trekpleister voor wandelaars, met een aantal bijzondere paden, bergtoppen en waterwegen.Voor de berggeiten is er Mt Snowdon, die 1.085 meter hoog is, en voor degenen die van minder inspanning en meer uitzicht houden, zijn er schilderachtige paden zoals de geweldige Llyn Ogwen rondwandeling.

Cumbria

Als je ooit in Cumbria bent geweest, weet je heel goed waarom deze streek zoveel pleitbezorgers heeft.  Het ligt verscholen in het noordwesten van Engeland, grenst aan Schotland en is een van de mooiste, ongerepte plattelandsgebieden van heel Europa. Het omvat het Lake District National Park, dat in juli 2017 de UNESCO Werelderfgoedstatus kreeg (naast de Grand Canyon, de Taj Mahal en Machu Picchu).