A brand new year
Image default
Gezondheid

Waar koop je de goedkoopste mondkapjes voor het ov?

Waar kun je goedkope ov mondkapjes kopen, voor in de trein en het openbaar vervoer? Dat is nog niet zo gemakkelijk, er zijn talloze shops die ze verkopen en omdat iedereen op dit moment op zoek is naar geschikte mondkapjes zijn de prijzen continue aan het veranderen.

Er zijn veel winkels die zich inmiddels op de verkoop van mondmaskers gestort hebben. Zowel de niet-medische chirurgische maskers, als ook de professionele mondmaskers met een keurmerk. 

Online zijn er veel winkels die ze verkopen, varierend van grote webshops als Bol.com en Amazon tot kleinere, gespecialiseerde webshops. Daarnaast verkopen ook gewone winkels ze: bijvoorbeeld de Jumbo, de Hema en de kiosken op de treinstations. Keuze genoeg zou je dus zeggen.

Het is echter wel erg belangrijk om op de prijs te letten, want die loopt nogal uiteen. In het begin van de coronacrisis waren de mondkapjes helemaal niet verkrijgbaar doordat de aanvoer uit China volledig stokte. In mei werd dit weer beter en waren de mondkapjes voor ongeveer 1 euro per stuk te koop. Eind mei begonnen de prijzen te dalen, en de prijs per mondkapje is nu zelfs meer dan gehalveerd: de goedkoopste zijn nu al voor 40 cent per stuk te vinden! Maar de verschillen tussen de verschillende winkels zijn erg groot.

De website Rijden de Treinen.nl heeft sinds bekend werd dat mondkapjes verplicht worden in de trein, onderzoek gedaan en continue de goedkoopste mondkapjes met elkaar vergeleken. Zo bleek dat de goedkoopste aanbieder ze voor maar 39 cent per stuk verkoopt, en grote winkelketens en sommige online webshops ze voor meer dan het dubbele verkopen. Omdat je al gauw 10 mondkapjes per week nodig hebt als je met de trein reist, kunnen dit soort bedragen flink optellen en kan het dus erg goed lonen om de prijzen naast elkaar te zetten.

Een ander aspect is natuurlijk de beschikbaarheid. Langzamerhand wordt de beschikbaarheid steeds beter en is de aanvoer ook betrouwbaar. Dat heeft ook gevolgen voor de prijzen, die een stuk stabieler zijn.

Uitwasbare mondkapjes kopen

Wat op lange termijn een stuk voordeliger is, en ook beter voor het milieu, is om uitwasbare mondkapjes te kopen. Deze was je eenvoudig op 60 graden en kun je daarna opnieuw gebruiken, waardoor je niet steeds opnieuw mondkapjes hoeft te bestellen.

Er zijn uitwasbare mondkapjes in uiteenlopende designs, van een stoer jungle motief tot een rustgevend patroon met stipjes. Dit geeft veel meer persoonlijkheid en zit ook prettiger. Verschillende winkels bieden de uitwasbare mondkapjes aan.

https://www.rijdendetreinen.nl/informatie/mondkapjes-kopen-voor-ov