A brand new year
Image default
Gezondheid

Siliconenpleisters voor littekenbehandeling

Heb jij pas geleden een litteken opgelopen en wil je deze graag zo snel mogelijk laten verdwijnen? Laat dan niet langer op je wachten, maar onderneem actie door de siliconenpleister van Medimast aan te schaffen. Lees snel verder voor de gebruiksaanwijzing en aanvullende producten op het ontwikkelde siliconenverband door Medimast.

De siliconenpleister van Medimast is erg eenvoudig in gebruik en moet gedurende een aantal maanden aangebracht worden op het littekengebied. Allereerst is het van belang om het verband in een iets ruimere vorm dan het litteken te knippen. Voordat deze aangebracht kan worden op de huid, moet je er zeker van zijn dat het littekengebied schoon en droog is. Als dit het geval is, kan het verband met de plakkende kant naar beneden op de huid geplakt worden. Ben je bang dat het verband vroegtijdig los zal laten? In dat geval kan het geen kwaad om het verband te verstevigen met medische tape. Laat het siliconenverband gedurende zes uur of langer zitten, tenzij er huidirritaties optreden. Wanneer deze ontstaan, dient het verband gelijk verwijderd te worden om een ergere allergische reactie te voorkomen. Ook als de kleefkracht vermindert of het verband begint te slijten, moet het verwijderd worden. Vervolgens kan er een nieuwe pleister aangebracht worden op de huid.

Voor het optimale resultaat van de siliconenpleister kun je het beste dit proces minimaal drie maanden volhouden tot maximaal zes maanden. Het litteken zal namelijk verzachten en afvlakken. Uiteindelijk is het resultaat bereikt wanneer het litteken is verkleind door de littekenbehandeling. Een aanvullend product op het littekenverband is de siliconen gel litteken van Medimast, die een vergelijkbaar resultaat boekt. Heb jij ook een litteken die je graag minder zichtbaar wil hebben? Bekijk dan het assortiment van Medimast voor alle littekenproducten en laat je adviseren door de experts van Medimast.