A brand new year
Image default
Gezondheid

Massage Hilversum

Professionele holistische massage in Hilversum.

 

Holisme

Centraal staat de eenheid tussen lichaam en geest. Ik ben niet sec gericht op genezen. Het gaat mij niet om het wegnemen van de klachten maar om te integratie ervan. Ik masseer niet vanuit een puur medisch materialisme, maar ik richt me ook op het niet-meetbare en het onbewijsbare. Het gaat uitsluitend om de ervaringen en de waarnemingen van de klant, hij wordt uitgenodigd om volledig bij de ervaring aanwezig te zijn, om te voelen wat er te voelen valt, om weerstand te voelen en te ervaren. Dit heeft alleen zin als de klant bereid is om met een open houding te kijken.

 

De kwaliteit van de aanraking

Bij de holistische benadering hoort een speciale manier van masseren. Dat verschil zit hem niet zo zeer in de technieken, maar in de wijze van aanraken. Dit is heel rustig en aandachtvol, want pas dan kan de klant tot zich door laten dringen wat hij of zij voelt/. Want word er te snel gemasseerd dan zijn de handen al voorbij de plek waar de klant geraakt wordt, daarom wordt ook nooit op 2 plaatsen tegelijk gemasseerd. Alles draait om werken met concentratie en aandacht. Voortdurend probeer ik op te merken wat er bij de klant gebeurt. Een spiertje dat aanspant of juist loslaat, een kleine verkramping, een zucht. Met mijn handen en mijn ogen en oren probeer ik aldoor in contact met de klant te zijn en stil te staan bij wat er is. Het is door deze aandacht dat de klant leert om aandacht te krijgen voor zichzelf.

 

Masseren en voelend aanwezig zijn

Ik werk vanuit contact. Ik ben voortdurend alert en let op fysieke signalen en kijk naar wat je lichaam bloot geeft. Ik luister natuurlijk naar wat de klant te vertellen heeft, mijn specialiteit is het lijf: ik kijk en ik voel.

Mijn basishouding is om voelend aanwezig te zijn bij wat er op dat moment te ervaren is.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan verder op mijn website https://staterus.nl/massagepraktijk

 

 

http://staterus.nl/massagepraktijk