A brand new year
Image default
Gezondheid

Kies je voor een voetmassage apparaat of een bezoek aan de massagesalon?

Ken je dat gevoel dat je na een lange werkdag last hebt van hele pijnlijke voeten? Het komt waarschijnlijk omdat je te lang in dezelfde houding hebt gezeten. Het effect is dat de bloedcirculatie naar je onderlichaam sterk afneemt. Het bloed bereikt niet meer je benen en voeten waardoor deze pijnlijk en vermoeid gaan aanvoelen. Maar hoe kom je nu van die vermoeide voeten af? De oplossing is het bezoeken van een massagesalon of het kopen van een voetmassage apparaat. Maar wat is nu de beste oplossing voor jouw? In dit artikel vergelijken we de voordelen en nadelen van een voetmassage apparaat met het bezoeken van een massagesalon. 

 

Voordelen van het kopen van een voetmassage apparaat?

Het kopen van een voetmassage apparaat heeft grote voordelen ten opzichte van het bezoeken van een massagesalon. Het grootste voordeel vinden wij is dat je op ieder moment kan genieten van een heerlijke massage. Bij een massagesalon moet je natuurlijk altijd eerst een afspraak inplannen. Stel je voor je hebt pijn in je voeten en je wil dat de pijn snel verdwijnt? Een voetmassage apparaat is dan natuurlijk een betere optie. Daarnaast is de kwaliteit van deze massage apparaten er enorm op vooruit gegaan waardoor deze in staat zijn om zeer goede massages te geven. Een tweede grote voordeel is natuurlijk dat het kopen van een voetmassage apparaat over het algemeen een stuk goedkoper is dan het maandelijks bezoeken van een massagesalon. Een voetmassage apparaat kost gemiddeld tussen de 50 en 100 euro. Een bezoek aan een massagesalon kost tussen de 40 en 80 euro. Wanneer je dus vaker wilt genieten van een voetmassage dan is een voetmassage apparaat een veel goedkopere oplossing. Een derde voordeel is natuurlijk dat je met een massage apparaat geen enkele kans loopt op een corona infectie. Wanneer je een massagesalon bezoekt dan is het onmogelijk dat de masseuse 1,5 meter afstand kan houden. Daarnaast vindt de massage vaak plaats in een gesloten ruimte waardoor de kans op een corona infectie een stuk groter is. 

 

Voordelen van het bezoeken van een massagesalon

Natuurlijk heeft het bezoeken van een massagesalon ook voordelen. Het eerste voordeel is natuurlijk dat het een stuk persoonlijker is. Je kan aan de masseuse je lichamelijke problemen beschrijven en op basis hiervan kan hij/zij de beste massage geven op basis van jouw wensen. Daarnaast is de kwaliteit van de massage beter en voelt het ook echt aan als een echte massage. Het is ook niet verwonderlijk omdat een masseuse hier natuurlijk ook voor heeft gestudeerd. Het is echter wel zo dat voetmassage apparaten veel betere massages geven als vroeger en dat het verschil een stuk minder groot is als vroeger.