De meest voorkomende behandelingen bij de tandarts in Amsterdam

We gaan allemaal braaf twee keer per jaar naar de tandarts op controle en eventueel een gebitsreiniging. Maar waarom eigenlijk? We willen geen gaatjes natuurlijk maar wat zijn nu andere veelvoorkomende gebitsproblemen waarvoor je naar de tandarts moet? En wat kun je doen om dure behandelingen bij de tandarts te voorkomen?

De 4 meest voorkomende gebitsproblemen

De 4 meest voorkomende gebitsproblemen zijn:

Gaatjes of tandbederf

Een gaatje ontstaat door zuren en suikers die het glazuur en de onderliggende tand beschadigen. Wanneer dit gaatje niet gevuld wordt kan het tandbederf doorzetten en de tand ernstig beschadigen. En dan is vaak een wortelkanaalbehandeling nodig. Goed poetsen, tandenstokers gebruiken en regelmatig een bezoek aan je tandartspraktijk in Amsterdam zijn de beste manieren om gaatjes te voorkomen.

Problemen met verstandskiezen

Verstandskiezen komen vaak pas op latere leeftijd door en passen dan niet goed in de kaak waardoor ze andere kiezen verdrukken. Dat kan behoorlijk zeer doen en dan moeten je verstandskiezen verwijderd worden. je hebt mazzel of pech. Heb je pech en krijg je last van je verstandskiezen, neem dan direct contact op met je tandarts in Amsterdam om een foto te laten maken.

Beschadigde of gebroken tanden

Het ongeluk zit in een klein hoekje en dat geldt helaas ook voor je gebit. Bij een ongelukkige valpartij kunnen tanden afbreken of uitgeslagen worden. Dan heb je tandheelkunde zoals implantologie nodig.

Tandvleesontsteking

Veel mensen krijgen ooit in hun leven te maken met ontstoken tandvlees. Een bacteriële infectie waar een mondhygiënist je gelukkig goed bij kan helpen. Een grondige gebitsreiniging doodt de bacteriën en maakt het tandvlees weer gezond.

Voor ieder soort behandeling naar dezelfde tandartspraktijk in Amsterdam

Pas na een controle bij de tandarts weet je wat voor behandeling je nodig hebt. En ook bij ongevallen is het prettig als je bij je eigen tandarts in Amsterdam terecht kunt. En ook voor andere mondzorg zoals een gebitsreiniging door de mondhygiënist of een Invisalign beugel wil je naar dezelfde praktijk kunnen. Hou hier rekening mee bij het uitkiezen van je tandarts!