A brand new year
Image default
Eten en drinken

Snoep van vroeger; ken jij ze nog?

Ouderwets genieten van snoep

Met je wekelijkse zakgeld naar de snoepwinkel om Jelly Beans, schuimblokken, snoepringen of zure matten te kopen. Wie herkent het niet? En nog steeds zijn we gek op het snoep van vroeger. De soms felle kleuren, de herkenbare smaken en specifieke geuren. Het ouderwetse snoepgoed smaakt niet alleen heel erg lekker, het roept ook vaak herinneringen op aan toen. Je oma die een koektrommel vol schuimblokken had klaarstaan, speciaal voor al haar kleinkinderen. Het uitdelen van zure matten op school met je verjaardag. De zoete geur van snoepringen. En ga zo maar door. Maar welke waren de bekendste? Wij van snoep groothandel Snoepdiscounter zetten ze even op een rijtje. 

Jelly Beans 

Bij Snoepdiscounter hebben wij een groot assortiment Jelly Beans. Van bosbessen tot caramel en van citroen tot marshmellow. Er zijn in totaal zo’n vijftig verschillende smaken en kleuren. Leuk weetje is dat in de film Harry Potter en de steen der Wijzen ook Jelly Beans werden gegeten, maar dan onder de naam Smekkies in Alle Smaken. En voormalig president van Amerika Ronald Reagan was gek op Jelly Beans. Bij zijn inhuldiging in 1981 werden meer dan 3,5 ton van deze lekkernijen naar Washington vervoerd. De Jelly Bean kwam in 1976 voor het eerst op de Amerikaanse markt onder de merknaam Jelly Belly. Al snel wist de Jelly Bean ook de weg naar de Nederlandse consument te vinden. Dit circa 1 cm kleine op een kidneyboontje lijkend snoepje is ook geschikt voor vegetariërs omdat er geen gelatine gebruikt wordt bij de productie ervan. Daarnaast zijn de meeste Jelly Beans koosjer, Halal, glutenvrij en vet- en notenvrij. 

Schuimblokken 

Al bijna 125 jaar wordt in Nederland gesnoept van de overheerlijke lichtroze en zachtgele vierkantjes met hun typisch licht knapperige smaak. Een schuimblok is een typisch Nederlandse lekkernij, voor het eerst gemaakt in 1895 door het familiebedrijf Hoepman dat in 2000 overgenomen werd door Haribo. Dankzij het hoge percentage van maar liefst 70% dextrose krijg je na het eten van een lekkere schuimblok ontzettend veel energie. Dit gebeurt nadat de schuimblok in je mond gesmolten is. Behalve druivensuiker, bevatten de schuimblokken ook uit glucose, ahornsiroop, kleurstoffen en aroma’s. 

Snoepringen 

Wie kent niet de snoepringen die je vroeger om je vinger heen schoof. De zachte zoete lekkernijen in allerlei kleurtjes hadden een suikerlaagje waar je extra lang van kon genieten. Later kwamen daar snoepringen bij in veel verschillende smaken en texturen. Zo bestonden er gladde snoepringen die iets minder zoet maar daarom niet minder lekker waren, en een soort sleutelhangers in onder andere colasmaak. Ook de zo genaamde Ring Pops waren heel lang erg populair. Een diamanten ring op een zoete lolly die je om je vinger heen deed. En nu zijn de snoepringen dus terug van eigenlijk nooit weg geweest. 

Zure matten 

Iedereen die wel eens een zure mat heeft gegeten herkent het gevoel wel. Het begint,zoals de naam doet vermoeden, met een vrij zure smaak in de mond. Maar die maakt al snel plaats voor allerlei fruitsmaken of de smaak van cola. De een eet de zure maten in z’n geheel, de ander rolt hem op of scheurt de mat in smalle reepjes. Het is maar net hoe jij hem het lekkerst vindt. Zure matten bevatten natuurlijke kleur- en smaakstoffen en zijn vrij van gelatine. het product bevat tarwe. Zure matten zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren die een bepaalde smaak vertegenwoordigen. Maar ze zijn allemaal even smakelijk.

https://www.snoepdiscounter.nl/