A brand new year
Image default
Eten en drinken

Siliconen bakvorm

Je kan verschillende dingen in een siliconen bakvorm maken, denk aan gebak, avondeten en natuurlijk cup cakes, maar dan is de grote vraag, hoe haal je jouw creatie er goed uit en hoe maak je je bakvorm weer schoon?

 

Hoe haal je een creatie compleet uit een siliconen bakvorm?

Het mooie aan een siliconen bakvorm is dat het niet kleeft. Daarom hoef je het alleen maar om te draaien en het gebak is eruit. Alleen nog versieren en je bent klaar. Een veel gestelde vraag is of een siliconen bakvorm ook ingevet moet worden. Dat hoeft niet, met uitzondering wanneer het de eerste keer is dat je de bakvorm gebruikt of wanneer de bakvorm al redelijk oud is. 

Een siliconen bakvorm heeft zijn voor en tegens, het is namelijk soms zo flexibel dat de vorm van bijvoorbeeld je cake veranderd. Ook is een siliconen bakvorm lastig schoon te maken.

Hoe maak je een siliconen bakvorm schoon?

Ook dit is een veel gestelde vraag, met eigenlijk een heel simpel antwoord. Allereerst is het belangrijk dat je nooit een schuursponsje of schuurmiddel moet gebruiken. Daarmee beschadig je namelijk het oppervlak aan en daarbij ook de anti aanbak laag. Ook is het niet handig om een bakvorm in de afwasmachine te doen, zo kan je de afwasmiddel proeven in je volgende creatie. Het is het beste om deze bakvorm dus met de hand af te wassen.

Wanneer je de siliconen bakvorm niet meteen schoon kan maken zet dit dan in water met citroensap of azijn. Spoel dit wel goed schoon met warm water, anders proef je dat natuurlijk ook. Nu je weet dat het schoonmaken helemaal niet zo moeilijk is, wat ga jij maken?

 

https://bakingqueen.nl/bakproducten/bakvormen/siliconen/