A brand new year
Image default
Eten en drinken

Lekkere recepten op iamfoodie

Gevulde eitjes zijn perfect feestvoer: gemakkelijk te maken (zelfs ruim van te voren), gemakkelijk te eten en eindeloos naar wens en smaak aanpasbaar. Deze versie is gebaseerd op een recept van een goede vriendin.

Bekijk het originele recept op: https://iamfoodie.nl 

Breng een pan water aan de kook. Leg het ijswater apart in een grote kom, diep genoeg om de 6 eieren onder te dompelen. Verhit in een kleine koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur en fruit de garnalen tot ze gaar zijn. Zout naar smaak, haal van het vuur, dan volledig afkoelen en fijnsnijden. Als het water kookt, kook de eieren gedurende 10 tot 12 minuten, afhankelijk van de grootte: extra grote eieren hebben ongeveer 12 minuten nodig, en middelgrote tot grote eieren nemen slechts 10. Ze moeten gewoon hardgekookt zijn, idealiter met het centrum van de eieren. de dooier nog steeds een beetje zacht.

Dompel ze onder in het ijswaterbad als ze klaar zijn. Als alternatief kunt u gedurende 5 minuten koud water over hen laten lopen. Schil de eieren en snijd ze in twee, haal de dooiers uit de blanken. Klop de dooiers licht met een vork op elkaar totdat ze ruwweg met elkaar zijn gemengd en meet ze vervolgens. Wat de hoeveelheid eigeel ook is, voeg driekwart van die hoeveelheid mayonaise toe aan de eierdooiers (ongeveer 3 eetlepels) en meng het dan.

Pas op dat je niet te glad gaat, omdat de textuur belangrijk is. Voeg de volledig gekoelde garnalen, de augurk, de mosterd en een flinke scheut zout aan de schaal toe. Meng alle ingrediënten goed. Voeg toe aan een spuitzak (of een zak met een rits en een klein gaatje in de hoek om op een spuitzak te lijken) en steek de dooier in de middelpunten van de blanken. Bedek met paprika en serveer.

https://iamfoodie.nl/