A brand new year
Image default
Entertainment

Unieke damspelen

Bij goed weer of slecht weer, dammen kun je altijd. Er bestaat zowel een binnen damspel als een buiten damspel. Tegen de muur of op de tafel. Mee te nemen op reis of gewoon thuis. Er zijn damborden in verschillende kleuren beschikbaar, evenals andere gekleurde damstenen dan de gebruikelijke kleur van de damstenen: zwart en wit. Zoek je een groot damspel of een klein formaat damspel: de mogelijkheid bestaat en is te vinden bij Raindroptime.

Raindroptime

Raindroptime is een van de grootste schaak- en damspecialisten van Nederland. Raindroptime heeft grote variaties in schaak- en damspellen. Als je een uniek cadeau wilt vinden met betrekking tot dammen is Raindroptime een goede keus. Je vindt er demonstratieborden om goed met dammen te beginnen, evenals damklokken en damnotitieblokken. Het leuke is dat je bij Raindroptime ook dampromotiespullen vindt, om je unieke cadeau nog unieker te maken. Je kan dan denken aan: sokken, schoenen, bretels, sieraden met dammotief. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om online damtrainingen te volgen waarin alle regels worden uitgelegd, van a tot z en waarover je examen kunt doen om te kijken of je de inhoud van de online damtraining goed hebt begrepen. Dus echt de moeite waard om op de site van Raindroptime te kijken, om zo meerdere mogelijkheden te vinden om goed te leren dammen of je damkennis uit te breiden.

5000 Jaar dammen

Dammen bestaat al 5000 jaar en wordt nu nog steeds graag gespeeld. Het betstaat meestal uit honderd vlakken. Bij het gewone dammen mag je zowel horizontaal als verticaal damstenen slaan. Er wordt zelfs gezegd dat Napoleon Bonaparte met zijn soldaten dit spel geweldig vond en dat ze het meenamen op hun veldtochten om tussen de gevechten samen dit spel te spelen.

Het damspel

Over dammen wordt gezegd dat het gemakkelijker is dan schaken waardoor het beter toegankelijk is voor iedereen. Hierdoor vinden meer mensen het damspel leuker om te spelen. Het mooie bij een damspelbord is dat soms aan de andere kant van het damspelbord een ander bordspel aanwezig is zoals Blackgammon en schaken. Dit maakt het spelplezier breder en gevarieerder. Een damspel is gemakkelijk mee te nemen in een cassette of het dambord heeft de mogelijkheid om dubbel gevouwen te worden. Er bestaat ook een puzzel dambord. Dat zijn vierkante puzzelstukken die je aan elkaar bevestigd waardoor het een groot dambord wordt. Dat wil zeggen: een groot damspel dat verandert in een buiten damspel dat op de grond wordt gespeeld. Bij dit buiten damspel zijn ook schaakstukken aanwezig, waardoor je zowel kan schaken als kan dammen. Alsof je damt met het damspel van een reus met grote damstenen en grote damvlakken waar je over kan lopen. Wil je liever toch een klein en uniek dambord, dan is er ook nog een dambord in de vorm van een zeshoek: een goede keuze.

Overal dammen

Je ziet dammers in het park, in cafés en bij mensen thuis. Jong of oud. Velen hebben wel eens het damspel gespeeld en hebben er herinneringen aan. Dit maakt het damspel een geschikte keuze voor een uniek cadeau. Er is een grote kans dat de ander van het cadeau zal genieten en er plezier aan zal beleven.

https://www.raindroptime.com