A brand new year
Image default
Electronica en Computers

Keuzegids voor de perfecte digitale ontvanger

De perfecte digitale ontvanger

Met een digitale ontvanger (ook wel decoder of set-top box genoemd) kun je zoals de naam al zegt digitale televisie ontvangen. Na het kiezen van uw ideale zenderpakket en het afsluiten van een abonnement bij de provider van uw keuze kunt u direct aan de slag. Hierbij moet u wel de juiste ontvanger kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld niet met elke digitale decoder kabel en satelliet ontvangen. Ontvangst gebeurd door middel van een zogeheten ‘tuner’. Voor kabel heeft u een DVB-C tuner nodig en voor satelliettelevisie een DVB-S2 tuner. Goed om te weten voordat u uw keuze maakt! Verder moet u zich afvragen wat voor functionaliteit u graag wilt hebben. Hieronder een aantal vragen die wij vaak stellen aan onze klanten op electro-sat.nl.

Opnemen of niet opnemen?

U kunt niet altijd alles tegelijk zien. Dat is logisch. Gelukkig kunnen sommige ontvangers dit wel! Daarnaast kunnen ze voor uw gemak ook alles opnemen. Die ene film die net even iets te laat op televisie komt, of die serie waarvan de laatste aflevering tegelijkertijd wordt uitgezonden met die belangrijke voetbalwedstrijd. Geen probleem! Als u hier vaak tegenaan loopt dan is het handig om een set-top box te kiezen met de functionaliteit om programma’s op te nemen en op te slaan. Kijk ook even of de ontvanger met zijn eigen harde schijf wordt geleverd. In de meeste webshops kunt u deze eventueel ook erbij bestellen en zelfs laten installeren (zoals bijvoorbeeld bij electro-sat).

Eigen 4K content afspelen?

Met een harde schijf aangesloten aan uw ontvanger kunt u nog veel meer dan alleen opnemen. Ook kunt u afspelen. Heeft u thuis een grote collectie met eigen content? Dan kunt u deze op de harde schijf plaatsen van uw ontvanger en gewoon op uw eigen televisie bekijken. Wanneer u maar wilt. Hoe mooi zijn deze filmpjes? Dat bepaalt u natuurlijk zelf. Met een 4K televisie wilt u natuurlijk alleen het beste beeld. Voor deze resolutie heeft u ook een 4K ontvanger nodig zoals de Vu+ uno 4K. Let hier goed op bij het maken van uw keuze, want niet elke ontvanger ondersteund dit al. Naast filmpjes kunt u natuurlijk ook uw muziek opslaan. Mp3, Mp4, Wav, of Mov. De meeste ontvangers ondersteunen alle bekende bestanden, maar ook hier moet u op letten. Er zijn uitzonderingen.

Welke applicaties wilt u graag gebruiken?

Het is nogal wat, al die keuzes. En dan zijn we nog niet eens klaar. Is er nog meer? Ja, zeker! Namelijk de software! Voor de meeste mensen zal dit niet heel veel uitmaken. Zolang het allemaal maar goed werkt en goed beeld levert. Voor de kenners en liefhebbers van bepaalde software is er gelukkig wel genoeg keuze. Ondanks dat de meeste software gebaseerd is op Linux, zijn er vaak veel aanpassingen gedaan. Het ontwerp van de interfaces loopt heel erg uiteen. Van hele simpele knoppen en lijstjes tot hypermoderne en grafische menu’s. Naast linux kunt u ook kiezen voor een android ontvanger. Deze ontvangers komen met Google Play en bieden daarbij dus direct een hele bibliotheek aan met applicaties, games en hulpmiddelen. Erg handig! Wilt u dus probleemloos direct gebruik maken van Youtube, Spotify, Netflix of Kodi? Kies dan voor een moderne Android ontvanger. Een kleine tip van ons: Formuler. Voor Formuler Android ontvangers en meer kijkt u natuurlijk gewoon op Electro-sat.nl.

 

https://www.electro-sat.nl/