A brand new year
Image default
Dienstverlening

Hoor je vaker sirenes? Wordt het rustiger op straat? Uitzoeken wat er is gebeurd?

Het is mogelijk dat je in een drukke wijk woont waar erg veel gaande is. Ook wanneer je bijvoorbeeld dichtbij een ziekenhuis of snelweg woont is de kans groot dat je de sirenes vaker hoort. Wat we vaak doen, is op zoeken wat er gaande is, we zijn benieuwd wat er is gebeurd. Veel mensen gaan dan op zoek naar de 112 meldingen en andere mensen gaan naar de plaats van het ongeval toe. Iedereen zal er op zijn eigen manier achter willen komen wat er in de buurt is gebeurd.

112 meldingen opzoeken

Online kun je op zoek gaan naar de 112 meldingen en dan zie je vaak al snel wat er gaande is en waar het is gebeurd. Meestal is het tijdstip er vermeld, wat voor melding er is gedaan, bijvoorbeeld brandweer, AED, ziekenwagen, er staat veel bij vermeld. Wat er precies is gebeurd staat er vaak niet bij, maar je kunt dan wel achterhalen wat het mogelijk kan zijn. Ook het huisnummer is vaak vermeld, en wanneer dat er een trauma helikopter is opgeroepen kun je dat ook vaak zien of lezen. Het is een goed systeem wat er voor zorgt dat iedereen snel op de hoogte is van wat er is. 

P2000 meldingen online volgen

De P2000 meldingen kun je online volgen en vaak zit er ongeveer anderhalve minuut vertraging op het systeem. Mocht je dus nou wat horen dan kun je over een paar minuten online kijken wat er gaande is en weet je al snel waar het is en om wat voor melding het gaat.

Veel politie sirenes?

Misschien hoor je de laatste tijd veel politie sirenes in de buurt. Dit kan zijn omdat je bij een politiebureau in de buurt woont, maar het kan ook zijn dat het er de laatste tijd veel drukker is en dat er veel gebeurd. Een ongeluk, iemand die is ontsnapt, de politie wordt overal voor opgeroepen en als ze haast hebben dan komen ze met loeiende sirenes voorbij. Dit maakt vaak een flinke indruk op mensen en zij zijn dan benieuwd wat er aan de hand is. Door online dan op zoek te gaan naar de P2000 meldingen ben je al snel op de hoogte van wat er is gebeurd en kun je het volgen.