Hoe werken voorzetramen?

Er kunnen bepaalde redenen zijn waarom jij niet je glas wil vervangen in je woning. Misschien heb je bijvoorbeeld schitterend glas laten zetten met een zeer mooi akoestiek en hecht jij daar waarde aan. Het feit dat het dan enkel glas is doet voor jou niets af aan de emotionele waarde. Maar het kan ook zijn dat het bijvoorbeeld te veel gedoe is om al het glas te vervangen, omdat het op lastige plaatsen zit en je daar geen behoefte aan hebt. Daarnaast bestaat er ook nog een kans dat jij je ramen niet mag vervangen, omdat je bijvoorbeeld in een monumentaal pand woont. Maar is er een oplossing voor die problemen, vraag jij je dan wellicht af. Die is er zeker. Je kunt dan namelijk gebruik gaan maken van voorzetramen

 

Wat zijn voorzetramen

De naam doet waarschijnlijk al vermoeden wat een voorzetraam is. Het is in principe een raam dat je gaat monteren voor een ander raam en het kan zeer veel prachtige voordelen met zich meebrengen. Een belangrijk punt is dat jij je huidige ramen niet hoeft te vervangen. Dus als je emotionele waarde hecht aan bepaalde ramen, dan hoef je niet bang te zijn dat je deze hoeft te vervangen. Een voorzetraam is dan een soort toevoeging in plaats van een vervanging. Ook ideaal als je de enkel glazen ramen dus niet kunt vervangen.

 

Voordelen van een voorzetraam

Een voorzetraam heeft dan allereerst als voordeel dat jij je huidige raam niet hoeft te vervangen, maar voorzetramen hebben nog veel meer voordelen waar je aan kunt denken. Een ander voordeel is namelijk dat je dan je woning op die manier kunt isoleren. Het voorzetraam kan namelijk voorzien worden van verschillende soorten glas. Dus bijvoorbeeld ook van isolatieglas. En dit heeft dan weer als gevolg dat je profiteert van een veel lagere maandelijkse energierekening. Bovendien heb je het dan veel minder snel koud in je woning en dat is natuurlijk ook een zeer aangenaam gegeven.