A brand new year
Image default
Dienstverlening

De accu van je telefoon

De Nederlandse samenleving is de afgelopen jaren steeds afhankelijker geworden van zijn telefoon. De grootste oorzaak is de introductie van de smartphone. Een smartphone is een telefoon met toegang tot het internet. Tegenwoordig is vier op de vijf Nederlanders in het bezit van zo een dergelijke telefoon. Nummer 5 is waarschijnlijk bejaard of te jong om een dergelijke telefoon te bezitten. De telefoon bied steeds meer mogelijkheden door een ware wapenwedloop tussen fabrikanten. De markt is bekend om felle onderlinge concurrentie en dat beloond zich met innovatie na innovatie. Toch lijkt het alsof de batterij in deze technologische race redelijk is achtergebleven.

In het begintijd van het mobiele tijdperk zwaaide de Nokia 3310 de scepter. Deze baksteen was praktisch onverwoestbaar en kon meerde dagen mee zonder op te laden. Dat komt natuurlijk ook omdat deze stukken minder gebruikt werd dan de telefoons van tegenwoordig. Maar het is wel jammer dat de batterij niet zo hard is meegegroeid als de rest van de technologie die in de zakcomputer wordt gestopt. Toch heeft deze batterij wel degelijk sprongen vooruit gemaakt in vergelijking met een aantal jaar terug. Door veranderingen in de manier van laden en de samenstelling van de batterij kan deze nu vaker worden opgeladen. Waar het vroeger alleen mogelijk om de batterij een x aantal keer op te laden voordat de capaciteit drastisch verloren ging is het tegenwoordig gebruikelijk een x aantal uren met de batterij om te gaan. In andere woorden je kan je batterij binnen de gebruiksduur zo vaak als je wilt opladen voordat er capaciteit verlies optreed. Het maakt dus niet meer uit of je hem op 50% of op 10% oplaad.

Mocht je batterij nou onverhoopt alsnog leeg raken en zonder energie komen te zitten is dat behoorlijk vervelend. Zeker op zakelijk gebied word er tegenwoordig van je verwacht dat je altijd bereikbaar bent. Geen paniek dan, je kan gewoon je telefoon doorschakelen naar een telefoonservice. Zo weet je dat je altijd bereikbaar bent. Een mooi voorbeeld van een telefoonservice is Bizziphone, waar getrainde medewerkers altijd klaar staan voor jouw bedrijf als jij even niet bereikbaar bent.

https://www.bizziphone.com/