A brand new year
Image default
Bedrijven

De keuze tussen botox en fillers

Een behandeling bij de plastisch chirurg was een tijd geleden alleen voor bekendheden en rijke mensen, maar nu is zijn ze voor iedereen beschikbaar, voor alle lagen van de bevolking. Een ingreep met botox of fillers zijn enorm populair, omdat iedereen er graag goed uit wil zien en zijn of haar droomlichaam graag zou verwezenlijken. Toch zijn er nog een heleboel onduidelijkheden. Door het grote aanbod in behandelingen en de beperkte kennis, is het voor veel mensen onduidelijk welke behandeling het best bij hen past en wat de verschillen tussen botox en fillers zijn.

Botox is het meest bekend van de twee. Veel mensen denken zelfs, ten onrechte, dat alles wat geïnjecteerd wordt door een plastisch chirurg Botox is. Maar dit is zeker niet waar: Botox is slechts het meest bekende merk dat het echte product (Botullinetoxine type A) produceert. Maar hoe werkt dit stofje? Een rimpelbehandeling met Botox is een hele bekende ingreep waarbij dit product gebruikt wordt. Het product werkt immers als spierverslapper waardoor de spieren die de rimpel aanspannen slapper worden en de rimpel verdwijnt.

Fillers aan de andere kant doen hun naam eer aan: ze vullen namelijk iets op. Fillers worden bijvoorbeeld veel gebruikt om voorhoofdrimpels tegen te gaan, omdat de fillers ervoor zorgen dat de huid voller wordt. Ondanks dat fillers allemaal dezelfde werking hebben zijn er verschillende soorten: zo heb je permanente fillers en tijdelijk fillers voor een tijdelijk resultaat. Daarnaast zijn er twee mogelijkheden: een Rimpelbehandeling met  hyaluronzuur wat alleen opvult, of van collageen stimulerende fillers welke de aanmaak van callogeen stimuleert en een natuurlijker resultaat opleveren.

Er zijn dus grote verschillen, terwijl ze beiden rimpels kunnen behandelen. De manier waarop verschilt echter: de één verslapt de spieren terwijl de ander de huid opvult. Het beste is om een specialist als faceland om advies te vragen, zodat je zeker weet dat je voor de juiste behandeling kiest.

http://faceland.nl/