A brand new year
Image default
Bedrijven

Zoek je een baan? Kijk in de ICT-sector!

Steeds meer mensen hebben een baan en volgens de laatste cijfers die bekend zijn gemaakt door het CBS daalt de werkloosheid ook. Toch zijn er nog veel banen die niet gevuld zijn. Vooral in de ICT-sector is dit een groot probleem. Als je nu denkt dat je de ICT-sector toch juist is gegroeid? Dan heb je het bij het rechte eind. Het is namelijk zo dat in de laatste jaren (na de economische crisis) het aantal ICT-bedrijven flink is gestegen. Ook dit is gebleken uit onderzoek van het CBS. Deze grote groei van ICT-bedrijven heeft gezorgd voor een sterke groei in de ICT-sector. De groei van de ICT-was zo sterk, dat het nog harder is gegroeid dan de economie zelf. Dit alles heeft ook tot een sterke groei in de omzet van de ICT-sector geleid.

Er zijn heel veel mensen die op zoek zijn naar ICT’ers en dit is dan ook een van de redenen dat de sector zo hard is gegroeid. Veel mensen hebben thuis een laptop of een computer staan. Ze weten vaak niet precies hoe alles werkt en hebben dan ook regelmatig ict supportnodig. Ook veel bedrijven hebben behoefte aan ict advies. ICT is natuurlijk een heel groot vak, van online marketing tot de werking van een computer. Elk bedrijf werkt tegenwoordig met computers en heeft dan ook een ICT’er in dienst nodig.

Als is er een grote vraag naar ICT’ers. Veel ICT-bedrijven vinden toch niet altijd de goede mensen. Er zijn dan ook nog steeds heel veel bedrijven in de ICT-sector die mensen zoeken. Er zijn wel veel mensen die op zoek zijn naar een goede ICT’er, maar vaak hebben de kandidaten niet de kwaliteiten die ze zoeken. Nieuwe ICT’ers zijn dan ook heel erg gewild in deze volop groeiende sector, dus ze hebben een grote kans op een baan.

https://www.danteck.nl/