A brand new year
Image default
Bedrijven

Wat is Social Engineering?

Hoewel de term ‘social engineering’ niet zo bekend is, zijn de gevolgen ervan niet te overzien: uw bedrijf kan zomaar het slachtoffer worden van een cyberaanval of datalek. Social engineering is de term die gebruikt wordt om cybercriminaliteit te benoemen. Meer concreet gaat het om het manipuleren van menselijk gedrag zodanig dat een nietsvermoedende gebruiker gegevens doorspeelt naar de cybercrimineel. Aan de hand van verschillende tactieken probeert de bedrieger waardevolle informatie, zoals wachtwoorden of bankgegevens, te bemachtigen.

Volstaat informatiebeveiliging?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw systemen goed beveiligd zijn. Waarschijnlijk maakt u al gebruik van verschillende beveiligingssystemen zoals antivirussoftware en VPN’s. Door de geslepen manier waarop cybercriminelen tewerk gaan, volstaat dit echter niet. Cybercriminelen richten zich in de eerste plaats op de mens. Door allerlei trucjes verleiden ze gebruikers tot het delen van bedrijfsinformatie, het installeren van schadelijke software of het openen van gevaarlijke links. Het is dus belangrijk dat u en uw personeel worden opgeleid in het herkennen van verdachte berichten.

Hoe kunt u verdachte berichten herkennen?

Het doel van social engineering is om informatie uit uw systemen te halen. Via e-mail, phishing en social media-berichten kunnen ze u vragen om een formulier in te vullen dat er ogenschijnlijk betrouwbaar uitziet. Evengoed kunnen ze u doorverwijzen naar een video, foto of link waarachter een virus verborgen zit. Voor u het weet zijn uw creditcardgegevens, uw wachtwoord of andere waardevolle bedrijfsinformatie in handen van de crimineel. Auxzenze kan u helpen om deze verdachte mails te onderscheiden.

Loopt uw bedrijf gevaar?

Twijfelt u of uw software en uw personeel wel voldoende immuun zijn tegen social engineering? Auxzenze kijkt naar het totaalpakket van uw beveiliging – ook naar de mensen in uw bedrijf. Door de focus van Auxzenze op het menselijke aspect, is dit bedrijf een unicum in de ICT-sector. Door u en uw personeel aan te leren hoe ze zich kunnen wapenen tegen cybercriminelen, zult u terug op beide oren kunnen slapen.

https://www.auxzenze.nl/

Gerelateerde artikelen

Kerstpakketten 2020

Tips voor lange busreizen!

De makelaar Hattem biedt de beste hulp bij kopen of verkopen