A brand new year
Image default
Bedrijven

Tips voor lange busreizen!

Ga jij binnenkort op een busreis en vraag je je af wat je allemaal nodig hebt? OF wil je op een busreis gaan maar weet je niet wat je te wachten staat? Hieronder zijn 10 handige tips te vinden voor als je een busreis gaat maken.

Tijdens een busreis zal je vaak ’s nachts grote stukken afleggen. Het is daarbij wel belangrijk dat je goed kan slapen. Daarvoor kan je meerdere maatregelen nemen.

Tip 1                      Neem slaappilletjes mee. Als je niet goed in slaap kan komen omdat je in beweging bent, neem dan slaappilletjes mee. In de bus zal er altijd een trilling aanwezig zijn door de grote motor. Hierdoor zou het kunnen dat je niet in slaap valt, daarbij kan zo’n slaappilletje handig van pas komen.

Tip 2                      Neem oordoppen mee. Niet alleen zal de bus trillen door de motor, ook zal de motor veel lawaai maken. Ook als de motor niet zo veel geluid maakt, kan je last hebben van het geluid dat medepassagiers of de omgeving maken. Daarom is het handig om oordoppen mee te nemen om zo minder geluid te horen en sneller tot rust te komen.

Tip 3                      Stopt de bus voor een tankbeurt of wil de chauffeur even zijn benen strekken? Doe met hem of haar mee! Tijdens lange ritten zit je veelal stil, waardoor je lichaam stijf wordt. Als je een moment hebt waarbij je een stukje kan lopen, grijp die kans.

Tip 4                      Neem een extra oplader of een powerbank mee. De busrit kan na enige tijd vervelen waardoor je wat afleiding nodig hebt. Meestal in de vorm van een film of spelletje op de telefoon. Daarom is het handig om een extra energiebron mee te nemen zodat je telefoon nooit uit zal vallen.

Tip 5                      Maak het jezelf comfortabel. Trek fijne makkelijke kleding aan, en neem een kussen of deken mee. Tijdens zo’n lange busrit moet je lekker kunnen zitten in een relaxte houding. Hierbij kunnen soepele kleding en een kussen of deken je zeker helpen.

Ben je op zoek naar geweldige busvakanties? Dan zijn koning aap reizen of kras reizen een goede keuze.

https://www.dalreizen.nl/