A brand new year
Image default
Bedrijven

Stikstof en de woningbouw

De stikstof beperkingen in de bouw kunnen ervoor zorgen dat er veel minder huizen gebouwd kunnen worden. Zoals we namelijk al hebben ervaren is als onderdeel van deze aanpak ook de snelheid op snelwegen verlaagd van 130km/h of 120km/h naar 100km/h tussen 6 en 19 overdag. Zo zal er stikstofuitstoot worden beperkt die weer kan worden ingezet om huizen te kunnen bouwen.

Protesten

Er was veel toch weerstand tegen het plan maar met de protesten van de boeren vorig jaar kon er niet zo makkelijk in die sector worden gesneden dan gehoopt. We hebben in Nederland namelijk eigenlijk meer boerenbedrijven dan we voor onze eigen voedselvoorziening nodig hebben. Echter, zijn al deze boerenbedrijven nodig voor de mondiale voedselvoorziening. Veel van het vlees wat eigenlijk te veel is in Nederland wordt bijvoorbeeld geëxporteerd naar China. Daar wordt ons varkensvlees dan gegeten maar ook in de voormalige Oostbloklanden. Toch zal ook deze sector zijn steentje moeten bijdragen. De overheid is dan ook van plan om bedrijven uit te kopen. Als een boer zou willen stoppen met zijn bedrijf dan ontvangt hij of zij daar een flinke vergoeding voor. Zo hoopt het kabinet boeren te bewegen om bijvoorbeeld ook overstappen van vleesproductiebedrijf naar een bedrijf dat bijvoorbeeld sojabonen verwerkt. Dit zal er namelijk op de lange termijn ook voor zorgen dat er in de toekomst nog gewoon gebouwd kan worden. We zullen tenslotte natuurlijk ook nog gewoon snelwegen moeten kunnen aanleggen zodat we kunnen blijven reizen. Daarnaast zal er ook gewoon onderhoudt gepleegd moeten kunnen worden aan de bestaande infrastructuur. De stikstofcrisis zorgde voor veel kopzorgen bij de politiek in Den Haag. Overal waar worden gesneden zijn er mensen die boos worden en teleurgesteld raken.

Ruimte door maatregelen

De ruimte die deze maatregelen creëren zorgen ervoor dat er gewoon woningen gebouwd kunnen worden. Zo is er op dit moment een schrijnend te kort aan het ontstaan op de woningmarkt. De huizenprijzen stijgen dan ook enorm. Dit zorgt ervoor dat het brengen van een bezoek aan een architect nieuwbouw erg interessant kan zijn. Zo kun je dan bijvoorbeeld kijken naar de bouw van een kubistische woning. Het voordeel van een nieuwbouwhuis is dat je het kunt maken en inrichten zoals jij zelf wilt.

https://www.ihcarchitects.com/architect-nieuwbouw/