A brand new year
Image default
Bedrijven

Kerstpakketten 2020

Tegenwoordig wordt er bij veel bedrijven op het eind van het jaar kerstpakketten uitgedeeld. Deze pakketten zijn dan rijk gevuld met voornamelijk etenswaren en in sommige gevallen ook voorzien van een cadeautje. Werkgevers kiezen ervoor om een kerstgeschenk te geven omdat zij hun werknemers willen bedanken voor de werkzaamheden en inzet van het afgelopen jaar. Dit laat zien dat de werkgever waardering heeft voor alles wat zijn/haar werknemers hebben gedaan. Naast waardering kan een het ook de band tussen werkgever en werknemer versterken.

De geschiedenis van kerstpakketten

De traditie van het uitdelen van kerstpakketten is ontstaan in de 19e eeuw. Toen gaven boeren gaven rond kerst hun personeel luxe etenswaren om samen met het gezin te eten met kerst. Dit uit dank voor het werk dat zij hebben geleverd in dat jaar. Later is deze traditie overgenomen door ambachtslieden die ditzelfde deden maar naast voedsel ook kleine cadeautjes toevoegden. In de loop der jaren is het traditionele kerstpakket niet veel verandert. Nog steeds bevatten de meeste pakketten vooral etenswaren in combinatie met een klein geschenk. Daarnaast zijn deze in tegenstelling tot vroeger al samengesteld door de leverancier.

De kerstpakketten van nu en de toekomst

Tegenwoordig zijn er andere trends met betrekking tot kerstpakketten ten opzichte van vroeger. Nu verwachten we vaker ook een cadeautje in het in plaats van enkel voedsel. Dit kan zijn in de vorm van een decoratiestuk voor in huis of kaasplankje. Ook zijn gadgets in het kerstpakket erg populair, aldus Coolen van Kerstpakkettenidee.nl. In dit geval krijgt de werknemer een pakket met etenswaren maar daarbij zit ook een gadget, dit kan bijvoorbeeld een powerbank of een paninigrill zijn maar ook bijvoorbeeld een hoofdtelefoon of muziekbox. 

Natuurlijk zijn de meeste kerstpakketten die er tegenwoordig te vinden zijn al vooraf samengesteld, maar mensen hebben steeds vaker andere behoeften en daarom is het voor werkgevers erg lastig om één pakket uit te kiezen waar alle werknemers tevreden mee zijn. Om hier op in te spelen bestaat er een eigen keuze cadeau. Dit is een concept waarbij elke werknemer zelf zijn/haar kerstcadeau kan uitzoeken. Dit keuzeconcept zorgt ervoor dat iedere werknemer een cadeau kan uitzoeken die hij/zij leuk vind. Op deze manier kan een werkgever elke werknemer een mooi kerstgeschenk bieden. Zo krijgt elke collega het geschenk dat hij/zij leuk vindt.

Kerstpakketten eenvoudig online bestellen

De online wereld is voor steeds meer mensen belangrijk maar ook voor bedrijven. De meeste bedrijven in Nederland zijn online wel vindbaar. Nu kunnen bedrijven ook volledig de kerstpakketten online regelen. Het is mogelijk om het kerstgeschenk dat u op het oog heeft volledig online te bestellen met enkel een paar klikken en op uw vestiging te laten bezorgen. Hiervoor hoeft u niet de deur uit. Mede omdat het proces van het bestellen van kerstpakketten zo eenvoudig is, is het aantrekkelijk om de pakketten uit te delen op het einde van het jaar. U hoeft in dit geval nog maar enkel de pakketten uit te delen en uw personeel te verblijden.