A brand new year
Image default
Bedrijven

Een gebroken tand, wat nu?

Het is u vast weleens overkomen dat uw tand afbrak nadat u op iets hards had gebeten. Dit is erg vervelend omdat u nu niet meer normaal kan eten. Het kan ook uiterst pijnlijk zijn als door de breuk de zenuw blootligt. Het kan ook nog voorkomen dat uw voortand afbreekt en dan kunt een niet meer normaal lachten omdat u bang kunt zijn dat mensen u raar aankijken. Gelukkig zijn oplossingen voor deze vervelende situaties. Zo kunt gemakkelijk uw tand laten maken, de tandarts zet dan een stukje ‘’nep tand’’ op het ontbrekende stuk tand.

Voor kiezen is dit vaak wat lastiger omdat van nature vaak erg sterk zijn en het materiaal dat wordt geplaatst weer niet zo sterk is. Daarom wordt er voor gekozen om dan de kies te trekken n hier een implantaat neer te zetten. Een implantaat kies neemt de functie van de verrotte of kapotte kies over, deze wordt in het bot vastgezet. De werking is vergelijkbaar met een schroef, deze dient er dan gewoon opgedraaid te worden. De nieuwe kies neemt de functie van de oude over en neemt zelfs de functie van een tandwortel over. Zo kunnen er losse tanden vernieuwd worden en bijgezet worden, het is zelfs mogelijk om een heel gebit erop nieuw in te zetten. Wel is dit een erg pijnlijk en redelijk lang proces.

Volwassene hebben soms scheve tanden, dit vinden zij vaak niet prettig. Vroeger werd er niet echt om gekeken naar de tanden en was niet gebruikelijk om een beugel te hebben. Maar het komt steeds vaker voor dat volwassene kiezen om een beugel te nemen. Een volwassene beugel werkt hetzelfde als een normale beugel, het recht zetten van de tanden. Zo krijgen zij toch de mogelijkheid om de glimlach te krijgen die zij altijd al gewild hebben.

http://www.orfeokliniek.nl/